13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣυμμετοχή της ΕΣΠΕΑΜ/Θ στα ”Τραπέζια Αγάπης” της Ενορίας Αγίου Δημητρίου, στη Χρυσούπολη...

Συμμετοχή της ΕΣΠΕΑΜ/Θ στα ”Τραπέζια Αγάπης” της Ενορίας Αγίου Δημητρίου, στη Χρυσούπολη Καβάλας

Επίσκεψη αγάπης και ανθρωπιάς πραγματοποίησαν τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ), στην Ενορία Αγίου Δημητρίου στη Χρυσούπολη Καβάλας, μετά από σχετική υπόδειξη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στεφάνου, προσφέροντας Δωροεπιταγή για την αγορά τροφίμων για την προσφορά δωρεάν γευμάτων, στα εθελοντικά τραπέζια αγάπης που δίνονται καθημερινά σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

Συγκεκριμένα αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΣΠΕΑΜ/Θ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Ένωσης Νίκο Παναγιωτίδη, τον Αντιπρόεδρο Ευάγγελο Παπαβασιλείου και τον αντιπρόσωπο της Ένωσης στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) του Νομού Καβάλας Χρήστο Αιβάζογλου, επισκέφθηκαν και συναντήθηκαν με τον πατέρα Τιμόθεο και τον Πατέρα Αθανάσιο, εφημέριους του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης τα μέλη της Ένωσης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις κοινωνικές υπηρεσίες και το Θεάρεστο έργο που προσφέρει καθημερινά η Ενορία της Χρυσούπολης στο Δήμο Νέστου, στα εθελοντικά τραπέζια αγάπης. όπου εντελώς αθόρυβα  περισσότεροι από  πενήντα (50) συμπολίτες μας εξυπηρετούνται  καθημερινά στο τραπέζι της αγάπης, το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι βασίζεται στην εθελοντική προσφορά, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο όλους εκείνους που δεν έχουν τους πόρους ή την σωματική ικανότητα για την ικανοποίηση της βασικής τους ανάγκης.

Μια δράση η οποία ιδιαίτερα σε αυτή την οικονομική συγκυρία αναδεικνύεται ζωτικής σημασίας αφού δίνει κυριολεκτικά ζωή στους ανήμπορους συνανθρώπους μας. Μια δράση η οποία όχι απλώς θα πρέπει να συνεχίσει να υφίσταται αλλά απαιτείται να  ενισχυθεί ακόμη περισσότερο αφού αποτελεί τη μόνη διέξοδο για ανήμπορους και άπορους συνανθρώπους μας που ζουν πολύ κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Στον Άγιο Δημήτριο Χρυσούπολης μπορεί να προσφύγει όποιος χρειάζεται ένα δωρεάν γεύμα ή δείπνο καθώς και όποιος  θέλει να προσφέρει  εφόδια-τρόφιμα και εθελοντική εργασία.

Μετά τιμής για το Διοικητικό Συμβούλιο

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  
Νικόλαος Παναγιωτίδης  
Αντισμήναρχος (ΤΣΕ)
Συμεών Τονονίδης
Επιλοχίας (ΤΘ)