13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΕπίλυση Ηλικιακών Ορίων Επαγγελματιών Οπλιτών

Επίλυση Ηλικιακών Ορίων Επαγγελματιών Οπλιτών

(Φωτό αρχείου)

Η Ένωση Στρατιωτικών Σερρών, επανέρχεται στο σοβαρό θέμα της επίλυσης των ηλικιακών ορίων των Επαγγελματιών Οπλιτών, καθόσον,καταρχήν το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Άμυνας, το οποίο ευρίσκεται ήδη σε δημόσια διαβούλευση έως στις 29 Δεκεμβρίου 2022,δεν εμπεριέχει ουδεμία ρύθμιση περί θεραπείας του θέματος και δεύτερον πλησιάζει η περίοδος που θα τεθούν οι εν λόγω συνάδερφοι σε επαχθή κατάσταση αυτεπάγγελτης αποστρατείας και με περαιτέρω συνέπεια τημη απόδοση άμεσης σύνταξης.

  • Σε κάθε περίπτωση, η πρόωρη αποστρατεία επιδρά καθοριστικά στην οικονομική κατάσταση των εν λόγω στελεχών μετακυλίωντας απρόσμενα βάρη στον οικογενειακό τους πυρήνα και αποδυνάμωση του κύριουυπηρεσιακού παραγωγικού ιστού, καθόσον τα στελέχη προελεύσεωςΕΠ.ΟΠ.θα αποστρατεύονται στην πλέον παραγωγικότερη επαγγελματική ηλικία τους, διαθέτοντας πλούσιες εμπειρίες και γνώσεις, και θα αποκόπτονται βιαίως από τη συνεισφορά στην εκπλήρωση της αποστολής των ΕΔ.
  • Εν τέλει, νομοθετική ρύθμιση θα προσδώσει δυνατότητα πλήρους σύνταξής τους, κατά τις προβλέψεις του Συντάγματος και θα θεμελιώσει το σεβασμό στην προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ίσης μεταχείρισης των στελεχών των ΕΔ.
  • Εν κατακλείδι, το Σωματείο, ζητά την προσήκουσα και ορθολογική εισαγωγή ρύθμισης, στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για αποκατάσταση της αδικίας που μετέρχονται οι Επαγγελματίες Οπλίτες αναφορικά με το αυστηρό πλαίσιο των ορίων ηλικίας τους.
  • Οι κ.κ. Βουλευτές, ως αντιπρόσωποι του Έθνους, στους οποίους αποστέλλεται το παρόν παρακαλούνται προς αξιολόγηση και κρίση του τιθέμενου θέματος και για τις περαιτέρω εν αναμονή κοινοβουλευτικές ενέργειες, προκειμένου το Σωματείο μας να ενημερώσει τα μέλη του.
  • Ο ΑΔΦ Σερρών παρακαλείται, περί του ευρύτερου ενδιαφέροντος θέματος, για τις περαιτέρω ενέργειές του στο πλαίσιο του Ν. 2690/1999 (ΦΕΚ Α’ 45) «Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας», των σχετικών απαντητικών χρονικών προθεσμιών και των διαλαμβανομένων της παραγράφου 8γ του άρθρου 30 Γ του Ν.1264/1982.
  • Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών παρακαλείται για τις δικές της συλλογικές ενέργειες και την απάντηση στο τιθέμενο θέμα ώστε το Σωματείο μας να ενημερώσει τα μέλη του.
  • Στα ΜΜΕ αποστέλλεται το έγγραφο για τις δικές τους ενέργειες.
  • Στα Τακτικά Μέλη μας κοινοποιείται το παρόν στο πλαίσιο της αδιάλειπτης διαφάνειας, που χαρακτηρίζει την Ένωση και την εν συνόλω πορεία των ενεργειών που τα αφορούν.
  1. Είμαστε στη διάθεσή σας, για οποιαδήποτε πληροφορία ή/και διευκρίνιση καθώς και για περαιτέρω στοιχειοθέτηση των θεμάτων του Σωματείου μας τα οποία εδράζονται υπό δεδομένα αντικειμενικότητας, κοινωνικής και επαγγελματικής δικαιοσύνης με απόληξη την έλλογη εξομάλυνση του εργασιακού βίου των στρατιωτικών.