13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΣτο νέο Μητροπολίτη Λαγκαδά οι Δκτες της ΙΙ Μ/Κ ΜΠ και της...

Στο νέο Μητροπολίτη Λαγκαδά οι Δκτες της ΙΙ Μ/Κ ΜΠ και της 34 Ταξιαρχίας

Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων,  δέχθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη, στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, από τον Υποστράτηγο Γεώργιο Χατζηγεωργίου, Διοικητή της ΙΙ Μ/Κ ΜΠ που εδρεύει στην Έδεσσα, τον οποίο και συνόδευε ο Διοικητής της 34ης Μ/Χ Ταξιαρχίας Πεζικού, Ταξίαρχος (ΠΖ) κ. Γεώργιος Καλαμποκάς.
Κατά την διάρκεια της συναντήσεως είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα εθνικού ενδιαφέροντος αλλά και θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, καθώς και ζητήματα που εμπίπτουν στο πεδίο ενδιαφέροντος των δύο αρχών, ενώ παράλληλα αντήλλαξαν και ευχές ενόψει των Εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον κ. Ταξίαρχο και εν γένει την 34η Μ/Χ Ταξιαρχία, για αγαστή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ τους καθώς επίσης και την προσφορά δεμάτων με τρόφιμα και είδη πρώτης που προσεφέρθηκαν για την στήριξη των συσσιτίων και του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως, σημειώνοντας για ακόμα μία φορά ότι η τοπική Εκκλησία θα είναι συνεχώς αρωγός και δίπλα στα στρατευομένα νειάτα και τις ένοπλες δυνάμεις  σε οποιαδήποτε ανάγκη ή πρόβλημα προκύψει.
Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων, συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής  Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, όπου και συζήτησαν σε εγκάρδιο κλίμα, ζητήματα και θέματα προώθησης της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και της Μητροπόλεως Λαγκαδά, μέσα από κοινές δράσεις που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή, δίδοντας έμφαση στην από κοινού ενίσχυση των κοινωνικών και φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων της Μητροπόλεως μας στον τομέα της κοινωνικής ευποιίας καθώς επίσης και στην εύρεση τρόπων ανακούφισης των ασθενεστέρων κοινωνικών ομάδων.