13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΣτον Έβρο σήμερα ο ΥΦΕΘΑ Αλκ. Στεφανής

Στον Έβρο σήμερα ο ΥΦΕΘΑ Αλκ. Στεφανής

Στον Έβρο μεταβαίνει σήμερα Πέμπτη ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, προκειμένου να επιθεωρήσει την κατάσταση στην συνοριογραμμή με την Τουρκία και να ενημερωθεί για την εξέλιξη μετά την απόσυρση εκ μέρους της Τουρκίας των χιλιάδων λαθρομεταναστών προς το εσωτερικό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, ο κ.Στεφανής θα ξεκινήσει το πρωί από το νότιο Έβρο και συγκεκριμένα τις περιοχές Τυχερού, Πέπλου, Φερών, όπου θα διαπιστώσει τα μέτρα που παραμένουν σε ισχύ από τις ελληνικής δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας. Είναι άγνωστο αν θα συνοδεύεται από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο ή τον Αρχηγό ΓΕΣ Χαράλαμπο Λαλούση, αλλά σίγουρα θα είναι μαζί του στο νότιο Έβρο ο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας Υποστράτηγος Χρήστος Μπούφης και στον βόρειο Έβρο ο Διοικητής της 16ης Μεραρχίας Διδυμοτείχου Υποστράτηγος Γιάννης Βασιλάκης.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας θα βρεθεί προφανώς και στο Φυλάκιο 1 στις Καστανιές, όπου οι ελληνικές δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα, ενώ να θυμίσουμε ήταν αυτός που στα τέλη του 2019 ανέλαβε και εφάρμοσε το νέο… δόγμα φρούρησης των συνόρων στον Έβρο, με τη συνεργασία στρατού και αστυνομίας που αρχικά μείωσε δραστικά τις ροές των λαθρομεταναστών, ενώ έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να είναι έτοιμη η ελληνική πλευρά κατά την απόπειρα της Τουρκίας να διασπάσει μαζικά τα σύνορα μας τον προηγούμενο μήνα.

ΠΗΓΗ: https://www.evros-news.gr/2020/04/08/%CE%BF-%CF%85%CF%86%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%AC%CE%BC%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%B9%CE%B2%CE%B9%CE%AC%CE%B4/