13.3 C
Athens
Κυριακή, 17 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣτις 10 το πρωί της Τρίτης η 1η Συνεδρίαση του ΣΑΓΕ. Την...

Στις 10 το πρωί της Τρίτης η 1η Συνεδρίαση του ΣΑΓΕ. Την Τετάρτη τα Ανώτατα Συμβούλια

Του Ηλία Προύφα

Υπό την Προεδρία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και τη συμμετοχή των Αρχηγών ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, ΓΕΝ, Αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη και ΓΕΑ, Αντιπτέραρχου Θεμιστοκλή Μπουρολιά, συνεδριάζει αύριο Τρίτη 8 Μαρτίου 2022 και ώρα 10 το πρωί το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), με θέμα τις κρίσεις των Ανωτάτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι κρίσεις θα γίνουν αξιοκρατικά από τη Στρατιωτική ηγεσία, με βάση τις υπηρεσιακές ανάγκες, προς όφελος των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τη διαδικασία αύριο θα κριθούν οι Αντιστράτηγοι και οι αντίστοιχοί τους σε ΠΝ και ΠΑ και θα καλυφθούν με προαγωγές και αποστρατείες τα κενά που θα προκύψουν.

Ακολούθως, οι αποφάσεις θα πρέπει να υπογραφούν από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να λάβουν αριθμό ΦΕΚ από το Εθνικό Τυπογραφείο.

Την ίδια ημέρα αναμένεται και η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, δια περιφοράς, για την τοποθέτηση των νέων μελών των Ανωτάτων Συμβουλίων.

Την Τετάρτη αναμένονται οι συνεδριάσεις των Ανωτάτων Στρατιωτικών Συμβουλίων, σε Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία.