13.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣτην Αθήνα η κηδεία της νοσηλεύτριας του 251 ΓΝΑ που σκοτώθηκε στη...

Στην Αθήνα η κηδεία της νοσηλεύτριας του 251 ΓΝΑ που σκοτώθηκε στη Λιβύη

Η άτυχη 40χρονη είχε παντρευτεί μόλις τον περασμένο Ιούλιο – «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που συνέβη»

Συντετριμμένοι είναι οι συγγενείς της 40χρονης νοσηλεύτριας της Πολεμικής Αεροπορίας, από το φριχτό τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη όπου έχασε την ζωή της η στρατιωτικός και τέσσερα ακόμα άτομα.

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που συνέβη», ανέφερε μιλώντας στο cretapost.gr ξάδελφος της 40χρονης που ζει στο Ηράκλειο, λέγοντας πως «οι στιγμές είναι πολύ δύσκολες για όλους μας και προσπαθούμε να το διαχειριστούμε». Ο ίδιος επιβεβαίωσε, πως η οικογένεια της 40χρονης είχε θρηνήσει και άλλα θύματα, καθώς ο αδελφός της είχε σκοτωθεί σε τροχαίο δυστύχημα και ο θείος της ήταν ο ηρωικός πιλότος που έπεσε εν ώρα καθήκοντος.

Μπορεί αρχικά να υπήρξε μία σύγχυση, ως προς τις πληροφορίες που έρχονταν από τη Λιβύη, για το τροχαίο δυστύχημα και την ενημέρωση των πολιτών, ωστόσο η οικογένεια της 40χρονης έμαθε για τον τραγικό θάνατό της από το Επιτελείο. «Εμείς ενημερωθήκαμε για αυτό το τραγικό γεγονός από το Επιτελείο», τόνισε ο ξάδερφος της 40χρονης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο cretapost.gr o ξάδελφός της, η κηδεία της 40χρονης αναμένεται να τελεστεί στην Αθήνα. «Η ξαδέλφη μου ζούσε και δραστηριοποιούνταν στην Αθήνα και εκεί θα τελεστεί η κηδεία της», ανέφερε συντετριμμένος, ενώ ήδη οι συγγενείς της ετοιμάζονται να ανέβουν στην πρωτεύουσα, για να της απευθύνουν το ύστατο χαίρε.

Πριν λίγους μήνες είχε παντρευτεί

Η 40χρονη με καταγωγή από την Κρήτη υπηρετούσε εδώ και αρκετά χρόνια στις Ένοπλες Δυνάμεις και συγκεκριμένα στην Πολεμική Αεροπορία ως νοσηλεύτρια στην 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, ενώ ζούσε και δραστηριοποιούνταν στην Αθήνα. Αξίζει να σημειωθεί, πως μόλις λίγο καιρό πριν είχε παντρευτεί. Πιο συγκεκριμένα, είχε παντρευτεί τον αγαπημένο της τον περασμένο Ιούλιο.

Η λόγος που επέλεξε να γίνει στρατιωτικός

Η ίδια πριν μερικά χρόνια σε ανάρτησή της απαντούσε σε όλους όσοι την ρωτούσαν πώς και επέλεξε να καταταγεί στην Πολεμική Αεροπορία. Όπως ανέφερε ο λόγος ήταν ο θείος της που ήταν ένας πιλότος ο οποίος πέθανε ηρωικά εν ώρα καθήκοντος.

Ο θείος της ήταν ο γνωστός Βασίλης Ανδρεαδάκης που στις 23 Μαΐου την ώρα που πραγματοποιούσε πτήση πάνω από την Λαμία, το σκάφος παρουσίασε βλάβη. Ενώ ο πύργος ελέγχου του λέει να εγκαταλείψει το σκάφος, εκείνος βλέποντας πως αν το έκανε αυτό, το αεροσκάφος θα έπεφτε μέσα στην πόλη της Λαμίας, αρνήθηκε και το οδήγησε έξω από την πόλη, βρίσκοντας τραγικό θάνατο κατά την πτώση του.

Μάλιστα, η ίδια σε ανάρτησή της αναφέρει: «Στην ερώτηση γιατί διάλεξα την Αεροπορία πάντα απαντώ, ότι ήμουν προορισμένη να την υπηρετήσω πριν ακόμα γεννηθώ … Ένας μεγάλος άντρας, όπως ο αείμνηστος θείος μου, σε γαλουχεί με υψηλά ιδεώδη όχι μόνο με τον ενάρετο βίο του, αλλά κυρίως με τον «ευκλεή θάνατο» που επιλέγει…»!

ΠΗΓΗ: https://www.news.gr