13.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΛιβύη: Θρήνος για τη Γλυκερία και την Εύη - Αυτές ήταν οι...

Λιβύη: Θρήνος για τη Γλυκερία και την Εύη – Αυτές ήταν οι δύο νοσηλεύτριες που σκοτώθηκαν

Βίντεο ντοκουμέντο από τις τελευταίες στιγμές πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Λιβύη – Ποιες είναι οι δύο νοσηλεύτριες που έχασαν τη ζωή της στο δυστύχημα – Η Γλυκερία από την Κομοτηνή και η Εύη από την Κρήτη

Στο πένθος έχουν βυθιστεί οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, καθώς πέντε Ελληνες έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη Λιβύη, όπως ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα το ΓΕΕΘΑ.

Συγκεκριμένα, τρεις στρατιωτικοί – ένας αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων και δύο νοσηλεύτριες- και δύο διερμηνείς έχασαν τη ζωή τους από τη μετωπική σύγκρουση του λεωφορείου της αποστολής με φορτηγό στο δρόμο προς τη Ντέρνα. Οι δύο διερμηνείς που έχασαν τη ζωή τους ήταν παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας Βεγγάζης.

Οι δύο Ελληνίδες που σκοτώθηκαν στο τροχαίο, ήταν η Γλυκερία Μεμεκίδου και η Ευαγγελία Ανδρεαδάκη. Στη δημοσιότητα έρχεται βίντεο από την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής με προορισμό τη Λιβύη, όπου οι δύο γυναίκες ποζάρουν χαμογελαστές και περήφανες για τη σπουδαία αποστολή που τους ανατέθηκε.

Ποια ήταν η Γλυκερία Μεμεκίδου

Λιβύη: Θρήνος για τη Γλυκερία και την Εύη - Αυτές ήταν οι δύο νοσηλεύτριες που σκοτώθηκαν - Οι τελευταίες στιγμές πριν το μοιραίο ταξίδι

Η Γλυκερία, με καταγωγή από την Κομοτηνή, ήταν πλωτάρχης, νοσηλεύτρια της Ογκολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Ένας άνθρωπος της προσφοράς και της δράσης, χαμογελαστή, πρόσχαρη και πάντα πρόθυμη να βοηθήσει το συνάνθρωπο, όπως λένει όσοι την ήξεραν

Λιβύη: Θρήνος για τη Γλυκερία και την Εύη - Αυτές ήταν οι δύο νοσηλεύτριες που σκοτώθηκαν - Οι τελευταίες στιγμές πριν το μοιραίο ταξίδι - εικόνα 2

Τραγωδία στη Λιβύη: Οι τελευταίες στιγμές της ελληνικής αποστολής πριν το τραγικό τροχαίο δυστύχημα [εικόνες]

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΜΕΜΕΚΙΔΟΥ

Η αντιπλοίαρχος επικοινώνησε για τελευταία φορά με τον αδερφό της όταν έφτασε στο αεροδρόμιο της Λιβύης, όπως ανέφερε ο ίδιος, μιλώντας στην εκπομπή “T-live” του Alpha.

“Μου έστειλε ένα μήνυμα, όταν έφτασαν στο αεροδρόμιο και αυτή ήταν η τελευταία φορά που μίλησα μαζί της. Ήθελε να πάει, λόγω της θέσης της. Το ατύχημα το έμαθα το απόγευμα από κάποια site και ότι ήταν δυστύχημα επιβεβαιώθηκε αργά από το ΓΕΕΘΑ”, είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: “Το μεσημέρι έφτασαν στη Λιβύη και μετά από μισή ώρα πρέπει να έγινε το δυστύχημα… Πάντα τη θαύμαζα για αυτό που έκανε. Συνεχώς προσπαθούσε να εξελιχθεί στο επάγγελμά της”.

Λιβύη: Η τραγική ιστορία της Εύης, της νοσηλεύτριας που σκοτώθηκε στο δυστύχημα

Μία γυναίκα από το Ηράκλειο Κρήτης, η Εύη Ανδρεαδάκη, είναι ανάμεσα στα πέντε θύματα του φρικτού τροχαίου δυστυχήματος της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη.

Λιβύη: Γιατί η 49χρονη Εύη έλεγε ότι ήταν προορισμένη να υπηρετήσει την Πολεμική Αεροπορία, πριν ακόμα γεννηθεί

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του creta24, η Εύη Ανδρεαδάκη είχε καταγωγή από το Ηράκλειο και διέμενε στην Αθήνα, ενώ ήταν μία εκ των τριών στρατιωτικών που “έσβησαν” στο φρικτό τροχαίο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπηρετούσε στην Πολεμική Αεροπορία ως νοσηλεύτρια στο 251 ΓΝΑ.

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΛΙΒΥΗ

Η τραγική ιστορία της

Ο χαμός της εν ώρα καθήκοντος αποτελεί ένα οδυνηρό πλήγμα για την οικογένειά της, η οποία έχει δεχτεί δύο ακόμη φορές τα χτυπήματα της μοίρας.

Ο αδερφός της άτυχης στρατιωτικού είχε επίσης σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ενώ ο θείος της ήταν πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και έφυγε από τη ζωή επίσης εν ώρα καθήκοντος, όταν το αεροσκάφος στο οποίο στο επέβαινε κατά τη διάρκεια διατεταγμένης αποστολής, συνετρίβη.

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΛΙΒΥΗ

ΠΗΓΗ: https://www.thetoc.gr