13.3 C
Athens
Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΣτεφανής: Λειτουργεί πλήρως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για στελέχη ΕΔ και προστατευόμενα μέλη

Στεφανής: Λειτουργεί πλήρως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για στελέχη ΕΔ και προστατευόμενα μέλη

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Προβλήματα στην υγειονομική περίθαλψη στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων», σας γνωρίζονται τα ακόλουθα:

Επί του παρόντος, για τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και συναφώς για τα ασφαλισμένα προστατευόμενα μέλη τους, λειτουργεί πλήρως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων, καθώς έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο υλοποίησης αυτής.

Κατά το δεύτερο στάδιο υλοποίησης για την επέκτασή της, βρίσκεται σε εξέλιξη η παραμετροποίηση στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (ΣΗΣ), με μέριμνα της ΗΔΙΚΑ για την ηλεκτρονική καταχώρηση και αποζημίωση των ιατρικών επισκέψεων.

Παράλληλα, εξελίσσεται η διαδικασία, με συντονισμό του ΓΕΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων, της παραμετροποίησης του συστήματος, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, για την ηλεκτρονική καταχώρηση και εκτέλεση παραπεμπτικών διαγνωστικών εξετάσεων.

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι, η αντιμετώπιση των προβλημάτων που τυχόν διαπιστώνονται σε κάθε στάδιο υλοποίησης της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, απαιτεί την παρέλευση εύλογου χρονικού διαστήματος, προκειμένου αφενός να εντοπίζονται τα αναφυόμενα ζητήματα και αφετέρου, έπειτα από ανάλυση να επιλύονται το ταχύτερο δυνατόν και με τον βέλτιστο τρόπο.