13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΣΞ: Στη δικαιοσύνη προσφεύγει στρατιωτικός γιατρός για τη χορήγηση ειδικότητας

ΣΞ: Στη δικαιοσύνη προσφεύγει στρατιωτικός γιατρός για τη χορήγηση ειδικότητας

Του Ηλία Προύφα

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει στρατιωτικός γιατρός, κατά της διαδικασίας χορήγησης ιατρικών ειδικοτήτων στο Στρατό Ξηράς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκόμισε το στέλεχος στη δικαιοσύνη, επικαλείται ότι, αποκλείστηκε από την κατανομή σε μία εκ των δύο προκηρυχθεισών θέσεων στην ειδικότητα επιλογής του, παρόλο που συγκέντρωσε κατά το διαγωνισμό για τη λήψη της ειδικότητας, τη δεύτερη καλύτερη βαθμολογία.

Επίσης αναφέρει πως κατά παράβαση ουσιώδους τύπου της διαδικασίας, το ΓΕΣ/ΔΥΓ συγκρότησε μια «Επιτροπή Αξιολόγησης», πρώτον, χωρίς να προβλέπεται τέτοια αρμοδιότητα αυτής επί της διαδικασίας ολοκλήρωσης της εξέτασης κατανομής σε ειδικότητες από τις κανονιστικές διατάξεις που εφαρμόζονται στις εξετάσεις για τη λήψη ειδικότητας. Επιπλέον, η επιτροπή αυτή προέβη σε μοριοδότηση των υποψηφίων Αξκών, οι οποίοι διαγωνίστηκαν σε κοινές εξετάσεις Κατάταξης με κοινά θέματα, λαμβάνοντας ωστόσο υπόψη της κριτήρια αφενός πέραν της βαθμολογίας των γραπτών και προφορικών εξετάσεων, αφετέρου τα οποία δεν εφαρμόζονται στις περιπτώσεις επιτυχόντων του διαγωνισμού για τη λήψη Ειδικότητας Αξιωματικών Υγειονομικού.

Το θέμα θα απασχολήσει τη δικαιοσύνη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από το Δικηγορικό γραφείο που χειρίζεται την υπόθεση, αναμένεται σωρεία αγωγών και μηνύσεων μέσω της δικαιοσύνης, η οποία θα έχει τον τελικό λόγο.