13.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣτελέχη υπέρ της πρότασης Βερβερίδη: ''Να αποχωρήσουν οικειοθελώς οι ''χακί'' συνδικαλιστές από...

Στελέχη υπέρ της πρότασης Βερβερίδη: ”Να αποχωρήσουν οικειοθελώς οι ”χακί” συνδικαλιστές από το ΣΓ ΥΕΘΑ και να επιστρέψουν στις μονάδες τους”

Του Ηλία Προύφα

Μόνο θετικά είναι τα σχόλια που εισπράττουμε από στρατιωτικούς, για την πρόταση του τ. Αντιπροέδρου της ΕΣΠΕΑΜΘ, Παναγιώτη Βερβερίδη, για την οικειοθελή αποχώρηση των ”χακί” συνδικαλιστών, από το ΣΓ ΥΕΘΑ.

Μετά τη συζήτηση (ξανά) στη Βουλή, θέματος που αφορά ”χακί” συνδικαλιστές και τα όσα διημείφθησαν από τον ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο Παναγιώτης Βερβερίδης προχώρησε σε μια πρόταση (Διαβάστε ΕΔΩ), η οποία όπως τονίζει, θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο το κύρος του ”χακί” συνδικαλισμού.

Ήδη το στράτευμα βοά, από δημοσίευμα στο διαδίκτυο, με απίστευτες επώνυμες καταγγελίες, αφού σύμφωνα με επώνυμα γραφόμενα, σε συνδικαλιστικό ”χακί” στέλεχος, ακυρώθηκε δύο φορές η μετάθεσή του.

Ισχύουν ή όχι οι καταγγελίες;

Ανάμεσα σε στελέχη είναι το πρώτο θέμα συζήτησης, τα οποία δικαιούνται να μάθουν εάν ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στις μεταθέσεις, με ημέτερους και μη, ή πρόκειται για συκοφαντίες.

Στην άσχημη αυτή κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί, τόσο από την εκ νέου συζήτηση του θέματος στη Βουλή, αλλά και από τις απίστευτες επώνυμες καταγγελίες, έρχεται η ψύχραιμη και ενωτική φωνή του Παναγιώτη Βερβερίδη, να προτείνει, αυτό που και στελέχη θεωρούν, ότι είναι το πιο σωστό για να επέλθει ”συνδικαλιστική ηρεμία”.

Από τη στιγμή, σύμφωνα με τον ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο, που δεν είναι υποχρεωτική από το νόμο η μετάθεση – τοποθέτηση συνδικαλιστικών στελεχών στο γραφείο του και επιπλέον όπως έχει ήδη τονίσει, ο στρατιωτικός συνδικαλισμός δεν πρέπει επ’ ουδενί να συμπίπτει με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, γιατί δε ζητούν οι ίδιοι οι συνδικαλιστές των δύο νόμιμων ομοσπονδιών, να επιστρέψουν στις μονάδες τους; Το ζήτησε δημόσια ο Παναγιώτης Βερβερίδης και το στηρίζουν όπως προαναφέραμε στελέχη των ΕΔ.

Από την πλευρά μας, όπως δημοσιεύσαμε χθες, (Διαβάστε ΕΔΩ), μέχρι στιγμής τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΓ ΥΕΘΑ, δεν έχουν τοποθετηθεί δημόσια διά των συνδικαλιστικών τους ομοσπονδιών, για τα λεγόμενα του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου, σχετικά με την τοποθέτηση και παραμονή τους, στο γραφείο του Υπουργού.

Νομίζουμε ότι οι στρατιωτικοί και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν δικαίωμα να μάθουν και την άποψη των συνδικαλιστών, των δύο νόμιμων ομοσπονδιών. Καλές οι επιστολές για διάφορα προβλήματα, αλλά μέχρι στιγμής για το συγκεκριμένο θέμα της τοποθέτησής τους στο ΣΓ ΥΕΘΑ, ηχηρή σιωπή.

Να σημειώσουμε ότι στο ΣΓ ΥΕΘΑ, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη Βουλή, βρίσκονται 2 στελέχη της ΠΟΕΣ και 12 της ΠΟΜΕΝΣ, τους οποίους όπως είχε δηλώσει δημόσια ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, τους ”κληρονόμησε” από τον Πάνο Καμμένο και δεν ήταν δική του επιλογή.

(Φωτό αρχείου)