13.3 C
Athens
Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑΣταθερή η θέση Πλεύρη για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. ''Να μην παραμείνουν στο...

Σταθερή η θέση Πλεύρη για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. ”Να μην παραμείνουν στο ΕΣΥ”

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι η εισήγηση του για το θέμα αυτό είναι να μην παραμείνουν στο ΕΣΥ.

Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί είναι ένα θέμα, για το οποίο θα υπάρξει απόφαση τις επόμενες ημέρες. Ο Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξη του, αποκάλυψε τις σκέψεις της κυβέρνησης βάσει και των προθέσεων που υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη για άρση των περισσότερων μέτρων για τους εμβολιασμένους μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

«Η αίσθηση που υπάρχει από τη συζήτηση με τους ομολόγους μου είναι ότι για το επόμενο 6μηνο θα είναι μια καλύτερη κατάσταση πολύ κοντά στην κανονικότητα και υπάρχει μια συνολική προετοιμασία ότι ενδεχομένως ο κορονοϊός μπορεί να επανέλθει από τον Σεπτέμβριο με άλλα χαρακτηριστικά» είπε αρχικά ο κ. Πλεύρης μιλώντας στον ΑΝΤ1 προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει εφησυχασμός γιατί ο κορονοϊός μας έχει εκπλήξει αρνητικά».

“Αυτή τη στιγμή μιλάμε για άρση περιορισμών μόνο στους εμβολιασμένους”

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση για άρση μέτρων στους μη εμβολιασμένους. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου τα περισσότερα από τα μέτρα για τους εμβολιασμένους θα έχουν αρθεί» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας αν και συμπλήρωσε ότι «η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους και οι αποστάσεις είναι ήπια μέτρα και δεν επηρεάζουν την κανονικότητα».

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι «για τους μη εμβολιασμένους ακόμα δεν υπάρχει συζήτηση για άρση μέτρων». «Αυτή τη στιγμή μιλάμε για άρση περιορισμών μόνο στους εμβολιασμένους. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί έκαναν μια επιλογή που αποτελεί κίνδυνο για τους ίδιους και την κοινωνία» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας

“Δεν υπάρχει σενάριο επιστροφής από 1η Απριλίου στο ΕΣΥ όσων δεν έχουν εμβολιαστεί”

Ερωτηθείς, δε, για τους υγειονομικούς, μετά και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της περασμένης εβδομάδας, ο Θάνος Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει σενάριο επιστροφής από 1η Απριλίου στο ΕΣΥ όσων δεν έχουν εμβολιαστεί».

«Ή θα πάμε στο σενάριο να είναι τυπικό προσόν ο εμβολιασμός οπότε οι υγειονομικοί αυτοί θα βρεθούν εκτός ΕΣΥ ή θα παραταθεί η αναστολή για όσο παραμένει η πανδημία, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

«Ασχέτως πανδημίας η εισήγησή μου είναι ότι ο εμβολιασμός πρέπει να είναι τυπικό προσόν» κατέληξε για το θέμα ο υπουργός Υγείας.