13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Κατατέθηκε αναφορά στη Βουλή από τον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, κατόπιν πρότασης του Τομέα Άμυνας, η επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) με θέμα “Αποζημίωση Νυχτερινής Απασχόλησης”, προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Ν. Παναγιωτόπουλο, με την οποία αναδεικνύει το συγκεκριμένο πρόβλημα και αιτείται τη σχετική ενημέρωσή του όσον αφορά στις ενέργειες που προτίθεται να προβεί επί του θέματος.

Συγκεκριμένα, στην υπόψη επιστολή τονίζεται το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί, οι οποίοι, δεδομένου ότι ο σχετικός νόμος δεν εφαρμόζεται, αναγκάζονται να προσφεύγουν στα δικαστήρια για όσα ξεκάθαρα δικαιούνται και αιτούνται την άμεση ανάληψη πρωτοβουλίας ώστε να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος.

Ειδικότερα, αν και με τις σχετικές διατάξεις του ν.4472/17 προβλέφθηκε η καταβολή ειδικής αποζημίωσης για τη νυχτερινή απασχόληση των στελεχών των ΕΔ, εντούτοις μέχρι σήμερα δεν έχουν αποζημιωθεί οι ώρες νυχτερινών με το πρόσχημα την μη έκδοση της εκτελεστικής ΚΥΑ.

Η κυβέρνηση απαιτεί από τους πολίτες να είναι τηρητές των νόμων, αλλά η ίδια παρανομεί, αδιαφορώντας τόσο για τα προβλήματα των στρατιωτικών όσο κυρίως για την παραχώρηση σε αυτούς των νόμιμων δικαιωμάτων τους.

Δεδομένου ότι κρίνεται παράνομη και άδικη η αντιμετώπιση των στρατιωτικών από την πολιτεία, απαιτείται η άμεση δρομολόγηση σχετικών ενεργειών από μέρους της για την αποκατάσταση του τόσο σοβαρού ζητήματος, προκειμένου να ανταμειφθεί η πολυποίκιλη προσφορά των στελεχών των ΕΔ τα οποία από τη μία δίνουν καθημερινά τη μάχη για την επαύξηση της αμυντικής θωράκισης της πατρίδας και από την άλλη βρίσκονται δίπλα στον Έλληνα πολίτη όποτε τους ζητηθεί.

Για τον Τομέα Άμυνας

Αντιπτέραρχος (Ι) εα Θωμάς Χατζηαθανασίου

Γραμματέας Τομέα Άμυνας Κινήματος Αλλαγής