13.3 C
Athens
Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΟΑ και Κορονοϊός

ΣΟΑ και Κορονοϊός

Επιστολή στο kranosgr

Καλησπέρα σας είμαι ένοικος σε ΣΟΑ – ΣΟΜΥ της Δυτ. Μακεδονίας, όπου μαζί με τον υπόλοιπο πληθυσμό της χώρας μας  πλήττεται από την πανδημία η οποία μας έχει ανατρέψει την καθημερινότητα  και γινόμαστε μάρτυρες της ανευθυνότητας ορισμένων, εκθέτοντας τους υπόλοιπους ενοίκους είτε αναφερόμαστε για ΣΟΑ είτε μία κοινή πολυκατοικία.

Αυτό που κατά την γνώμη μου δεν αρμόζει για την δομή και οργάνωση των ΣΟΑ καθώς και την ατομική και συλλογική ευθύνη που υποτίθεται ότι διακατεχομαστε όλα τα στελέχη των ΕΔ είναι πως είναι δυνατόν από την στιγμή που σε κάθε ΣΟΑ υπάρχει επιτροπή με πρόεδρο και διαχειριστή αυτών να παρατηρούνται :

1. Η συγκέντρωση διαφορετικών οικογενειών και πόσο μάλλον όχι ενοίκων των ΣΟΑ εντός μιας οικίας για διασκέδαση.

2. Η μή χρήση μασκών τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικους χώρους των ΣΟΑ.

3. Καμία μέριμνα της επιτροπής των ΣΟΑ για τήρηση και εφαρμογή των μέτρων προστασίας covid. 

4.Τώρα σε ότι αφορά την χορήγηση των αδειών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς που πολλά απο τα στελέχη θα το διακινδυνεύσουν να μετακινηθούν μαζί με τις οικογένειες του στους τόπους μόνιμης κατοικίας (αντίθετο με τα προβλεπόμενα).

Σε αυτή την περίπτωση ο κάθε πρόεδρος ή δχστης των ΣΟΑ που θα εντοπίζει την απουσία των οικογενειών δεν θα πρέπει να μεριμνήσει να ενημέρωση τους , ότι σε αυτή την περίπτωση με την επιστροφή της οικογένειας θα πρέπει να υποβληθούν όλοι του σε rabid test, και αυτό γιατί απο τα ισχύοντα μόνο το στέλεχος είναι υποχρεωμένο να υποβληθεί στην υπόψη εξέταση.

Δεν πρέπει να ληφθεί μέριμνα και για τις παραμένουσες οικογένειες; ώστε να προφυλαχθούν σε περίπτωση νόσησης ενός μέλους της οικογένειας που θα ταξιδέψει;


Μας αρέσει δεν μας αρέσει πρέπει να σκεφτόμαστε και τους υπόλοιπους, κοινωνική υπευθυνότητα λέγεται αυτό, εκτός και αν πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλία ο καθένας μας ξεχωριστά και να ενημερώνει την κατά τόπους Αστυνομική Αρχή για την παράνομη μετακίνηση καθώς και τον ΕΟΔΥ.

Τα παραπάνω τα εκθέτω ως προβληματισμό ώστε με την επιστροφή του προσωπικού απο τις άδειες να μην έχουμε εστίες εντός των ΣΟΑ….. τροφή για σκέψη.
Σας Ευχαριστώ.