13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΣΞ: Ξεκίνησαν τα συμβούλια μεταθέσεων

ΣΞ: Ξεκίνησαν τα συμβούλια μεταθέσεων

Του Ηλία Προύφα

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ξεκίνησαν στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, οι συνεδριάσεις των συμβουλίων μεταθέσεων για το έτος 2021.

Ακολουθώντας πιστά την εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας κοινοποίησης των μεταθέσεων όσο το δυνατόν νωρίτερα, οι επιτελείς του ΓΕΣ, μετά τις κατευθύνσεις του Αρχηγού, Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, προχώρησαν στη συγκρότηση των συμβουλίων, τα οποία ήδη έχουν πραγματοποιήσει τις πρώτες τους συνεδριάσεις.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αρχικά θα εξεταστούν οι μεταθέσεις Εξωτερικού και Κύπρου και κατόπιν των Συνταγματαρχών Όπλων και Σωμάτων. Ακολούθως θα γίνουν οι συνεδριάσεις και για τους υπόλοιπους βαθμούς.

Κάθε χρόνο ακούμε ότι οι μεταθέσεις θα βγουν νωρίς έτσι ώστε να γνωρίζουν τα στελέχη τη φρουρά τοποθέτησής τους, προκειμένου να προχωρήσουν έγκαιρα στον απαραίτητο οικογενειακό προγραμματισμό. Για κάποιους λόγους όμως δημιουργείται καθυστέρηση και υπάρχουν χρονιές που στελέχη ενημερώνονται για τη μετάθεσή τους ακόμη και τον Ιούλιο.

Φέτος ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και οι δραστήριοι συνεργάτες του, οι οποίοι θα παρακολουθούν το θέμα στενά και θα ενημερώνουν προσωπικά τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, είναι αποφασισμένοι μετά την επιτυχία του εξοπλιστικού προγράμματος και των προσλήψεων στις ΕΔ, να καταγράψουν ακόμη μία επιτυχία υπέρ του προσωπικού.

Τα στελέχη που όλα τα χρόνια είναι απογοητευμένα από τις καθυστερήσεις, φέτος περιμένουν. Αρκεί να μη κολλήσουν οι μεταθέσεις στις υπογραφές και έρθει το θέρος…