13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΡωσία: Σύγχυση από τις φωτεινές στήλες στον ουρανό - Δοκιμή όπλου για...

Ρωσία: Σύγχυση από τις φωτεινές στήλες στον ουρανό – Δοκιμή όπλου για δορυφόρους ή μετεωρολογικό φαινόμενο;

Μεγάλη συζήτηση έχουν προκαλέσει στη Ρωσία οι φωτεινές στήλες που καταγράφηκαν στον ουρανό τα προηγούμενα 24ωρα, κυρίως στην πόλη Μπέλγκοροντ, με άλλους να μιλούν για δοκιμή ενός όπλου λέιζερ για δορυφόρους και άλλους για φυσικό φαινόμενο.

Η συζήτηση ξεκίνησε όταν την Τρίτη (4/10) και την Πέμπτη (5/10) δημοσιεύθηκαν στα social media οι σχετικές φωτογραφίες από κατοίκους της ρωσικής πόλης που βρίσκεται σε απόσταση 25 χλμ. βόρεια των συνόρων με την Ουκρανία.

Αυτό που έριξε «λάδι στη φωτιά» ήταν το γεγονός ότι η πηγή του φωτός δεν ήταν εμφανής, με κτήρια να καλύπτουν το κάτω τμήμα της φωτεινής δέσμης που χανόταν στον ορίζοντα.

  

Μια πρώτη θεωρία που αναπτύχθηκε ήταν ότι πρόκειται για κάποια στρατιωτική δοκιμή δεδομένου του γεγονότος ότι είναι σε εξέλιξη ο πόλεμος στην Ουκρανία. «Στο Μπέλγκοροντ δοκιμάζουν το Peresvet» έγραψε κάποιος χρήστης του Twitter.

  

Τη θεωρία αυτή υιοθέτησε εν μέρει η ρωσική εφημερίδα Komsomolskaya Pravda, η οποία ανήρτησε βίντεο στο YouTube γράφοντας στη λεζάντα «δοκιμή ενός άκρως απόρρητου όπλου ή ένα απλό φυσικό φαινόμενο; Σε σύγχυση οι κάτοικοι του Μπέλγκοροντ».


ΠΗΓΗ: https://www.protothema.gr