13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠ.Ο.Ε.Σ. - Κορωνοϊός - Παράκληση προς όλες και όλους τις/τους συναδέλφισσες/ους

Π.Ο.Ε.Σ. – Κορωνοϊός – Παράκληση προς όλες και όλους τις/τους συναδέλφισσες/ους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

Αγαπητές συναδέλφισσες – αγαπητοί συνάδελφοι.

Θα θέλαμε με την παρούσα να ευχαριστήσουμε όλες και όλους σας, που κατά τη διάρκεια της νέας αόρατης απειλής που έπληξε την ανθρωπότητα, αυτής του κορωνοϊού, επιδείξατε και συνεχίζετε να επιδεικνύεται απαράμιλλη υπευθυνότητα και στάση, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μπορούν να αντεπεξέλθουν σε οποιαδήποτε κατάσταση και κρίση.

Βοηθήσατε και συνεχίζετε να βοηθάτε την Ομοσπονδία μας, στην προσπάθεια να αναδειχτούν τυχόν παραλείψεις ή καθυστερημένες οφειλόμενες ενέργειες προς αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. Η ανάδειξη των παραλείψεων στόχο έχει να ληφθούν εκείνα τα αναγκαία μέτρα που οφείλονται να ληφθούν και μόνο και όχι, με την ευκαιρία αυτή, να στηλιτευτούν διοικήσεις, που καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να διαχειριστούν την κρίση, ως ένα πρωτόγνωρο για όλες και όλους μας γεγονός. Τα συγχαρητήρια αξίζουν να δοθούν σε όλους. Διοικήσεις και διοικούμενους.

Πέραν όμως της ανάδειξης των παραλείψεων, για τη θεραπεία τους, οφείλουμε και εμείς οι ίδιοι, τα ίδια τα στελέχη, να επιδεικνύουμε τη δέουσα σοβαρότητα και προσοχή και να λαμβάνουμε, τόσο για εμάς όσο και για τις οικογένειές μας, οποιοδήποτε αναγκαίο μέτρο προς αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού. Κανείς δεν υπολείπεται σε αυτή τη μάχη. Όλες και όλοι μας είμαστε στρατιώτες και πρέπει να βγούμε νικητές.

Μας μεταφέρθηκε ότι στα ΣΟΑ – ΣΟΜΥ και ΣΟΕΠΟΠ και αντίστοιχα των Κλάδων, όπου στεγάζονται οικογένειές μας, οι παιδικές χαρές, όπου υφίστανται, παραμένουν ανοικτές, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, που σφραγίστηκαν και απαγορεύτηκε η πρόσβαση στα παιδιά για παιχνίδι, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός ατόμων. Ωστόσο και μετά το σφράγισμα, τα παιδιά ευρέθησαν να παίζουν κατά δεκάδες και πλέον, εκτός παιδικών χαρών, αλλά στους αύλιους χώρους των Συγκροτημάτων, για να γεμίσουν προφανώς το χρόνο που, μετά το κλείσιμο των σχολικών μονάδων περνάνε στα σπίτια τους/μας. Θεωρούμε ότι ο περιορισμός και των ίδιων των παιδιών ή σε κάθε περίπτωση ο συγχρωτισμός κάτω από τον αριθμό που οι ειδικοί επιτρέπουν με τις τηρούμενες αποστάσεις είναι ευθύνη ημών των ιδίων, τον γονιών τους.

Κατόπιν τούτων παρακαλούμε όπως, αντιλαμβανόμενοι ότι ο περιορισμός, ιδίως μικρών παιδιών, είναι κάτι που δεν το έχουμε συνηθίσει ως Έθνος, ωστόσο, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης και προκειμένου όλες και όλοι μας να βοηθήσουμε ώστε να ξεπεραστεί όσο το δυνατό συντομότερα η κρίση και να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια ελέγχου των ομάδων που δημιουργούνται στις παιδικές χαρές και στους αύλιους χώρους των στρατιωτικών οικημάτων και περιορισμού τούτου στον αναγκαίο αριθμό που οι αρμόδιοι φορείς έχουν ορίσει, εφόσον δεν μπορεί να επιτευχθεί η παράκληση «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ», καθόσον υπάρχουν συνάδελφοί μας ευπαθών ομάδων που διαμένουν στα ίδια συγκροτήματα και ως εκ τούτου καθίστανται εν δυνάμει πάσχοντες του αόρατου αυτού ιού.

Οι κ.κ. Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων, προς τους οποίους αποστέλλεται η παρούσα ανακοίνωσή μας, παρακαλούνται όπως διερευνήσουν εάν υπάρχουν παιδικές χαρές στα συγκροτήματα των στρατιωτικών οικημάτων οι οποίες παραμένουν ανοικτές (ληφθεί υπόψη ότι από 23.3.2020 έχουν κλείσει όλες οι παιδικές χαρές στην Επικράτεια), προκειμένου κατά κρίση τους κλείσουν, ώστε να μη συγχρωτίζονται παιδιά και περαιτέρω δοθούν οδηγίες/κατευθύνσεις στους διαχειριστές των πολυκατοικιών, ώστε στη συνέχεια να αναρτήσουν σε εμφανές σημείο στις εισόδους των πολυκατοικιών οδηγίες χρήσεως από τα τέκνα τους των παιδικών χαρών και των αύλιων χώρων των συγκροτημάτων.

Με εκτίμηση προς όλες και όλους σας.

ΠΟΕΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ by ΠΟ ΕΣ on Scribd

Επισυναπτόμενα αρχείαΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ.pdf