13.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΞαφνικό σήμα τουρκικού ΓΕΝ σε πληρώματα: ''Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες λόγω κορονοϊού-Μείνετε...

Ξαφνικό σήμα τουρκικού ΓΕΝ σε πληρώματα: ”Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες λόγω κορονοϊού-Μείνετε στα πλοία”

Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ-Αντιπερισπασμός, ή η κατάσταση είναι δύσκολη;

Επίσημη είναι πλέον η απόφαση του τουρκικού ΓΕΝ να τεθούν σε αυστηρή καραντίνα όλες οι μονάδες επιφανείας, τα υποβρύχια και οι ναύσταθμοι του τουρκικού ΠΝ, για να αποφευχθούν νέα κρούσματα της επιδημίας του κορονοϊού το επόμενο χρονικό διάστημα.

Όλες οι τουρκικές διοικήσεις του πολεμικού ναυτικού ακολουθούν αυστηρά τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται κατά του ιού, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Όλα τα πληρώματα σε φρεγάτες, περιπολικά, κορβέτες, υποβρύχια, και αμφίβια πλοία των κομάντος SAT- SAS, θα βρίσκονται σε αυστηρή καραντίνα για να διατηρήσουν τις κατάλληλες συνθήκες αποφυγής περιστατικών της πανδημίας. 

Οι οικογένειες των πληρωμάτων του τουρκικού πολεμικού ναυτικού θα βοηθούνται καθημερινά από την υπηρεσία συμβουλευτικής υποστήριξης για την κάλυψη των αναγκών τους.

Με λίγα λόγια όλα τα πληρώματα όλων των μέσων του τουρκικού πολεμικού ναυτικού θα είναι ουσιαστικά διαθέσιμα δίπλα και μέσα στα πλοία τους ανά πάσα ώρα και στιγμή,  ενώ καθημερινά συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.

Η πανδημία είναι ένας σοβαρότατος λόγος να τεθούν σε καραντίνα τόσες χιλιάδες Τούρκοι στρατιωτικοί, αλλά αυτό με μια δεύτερη ανάγνωση, μπορεί να μεταφραστεί “στο ότι εφόσον το απαιτήσουν οι συνθήκες (πιθανό επεισόδιο στο Αιγαίο), ο τουρκικός στόλος θα έτοιμος να αποπλεύσει σε μικρό χρονικό διάστημα”.    

Το καθεστώς έθεσε ουσιαστικά σε καραντίνα το πολεμικό ναυτικό και γενικά όλες τις κρίσιμες διοικήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων με σαφή δικαιολογία την πανδημία, αλλά κάτι τέτοιο του δίνει παράλληλα πολλές δυνατότητες ακόμα και για πιθανή άμεση “δράση” οπουδήποτε και αν απαιτηθεί σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Σίγουρα το ελληνικό γενικό επιτελείο παρακολουθεί με πολύ μεγάλη προσοχή τις τουρκικές κινήσεις λαμβάνοντας πάντοτε τα κατάλληλα μέτρα και αυτό φαίνεται καθημερινά στο Αιγαίο.   

Ειδικές ομάδες απολύμανσης τώρα του τουρκικού Κέντρου Καταπολέμησης του ιού (Coronavirus Fighting Centre) απολυμαίνουν παντού όπου υπάρχουν κτίρια, πλοία ή οτιδήποτε άλλο.

Η τουρκική Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων έδωσε επίσης υλικά απολύμανσης σε όλες τις μονάδες και εγκαταστάσεις, όπως σετ δοκιμών για το προσωπικό, μάσκες οξυγόνου, φόρμες, τα οποία θα αλλάζουν κάθε 48 ώρες. 

Σημαντικά μέτρα ελήφθησαν και στις χερσαίες τουρκικές  δυνάμεις για την καταπολέμηση της επιδημίας κορονοϊού (Covid-19) αφού τέθηκαν σε καραντίνα όλοι οι μαθητές των Στρατιωτικών Σχολών και Ιδρυμάτων που ανήκουν στο Εθνικό Αμυντικό Πανεπιστήμιο.

Δραστηριότητες όπως τελετές, διασκέψεις, βραχυπρόθεσμες συναντήσεις, μαθήματα, εκθέσεις και σεμινάρια ακυρώθηκαν. Όλοι  οι μαθητές των τουρκικών παραγωγικών Σχολών μένουν στους κοιτώνες τους για λόγους ανωτέρας βίας, ενώ οι καθημερινές έξοδοι δεν επιτρέπονται.

Επίσης αναβλήθηκαν εθνικές και διεθνείς ασκήσεις, και οι  αποστολές στο εξωτερικό.

Όλοι οι νεοσύλλεκτοι θα  υποβάλλονται σε υγειονομική εξέταση για την πανδημία, και θα εντάσσονται στις μονάδες τους με την ολοκλήρωση της βασικής στρατιωτικής εκπαίδευσής τους, αφού τεθούν πρώτα σε  επιτήρηση επί 14 ημέρες.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις τέθηκαν σε μια μακράς διάρκειας καραντίνα λόγω της πανδημίας, μόνο που οι απειλές της Άγκυρας όχι μόνο δεν σταμάτησαν αλλά αυξήθηκαν τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο μετά και την αποστολή σεισμογραφικού πλοίου. Η πανδημία αφορά όλο τον κόσμο και θα έπρεπε αυτήν την περίοδο να έχουμε μια άτυπη “εκεχειρία” στο Αιγαίο και την Κύπρο, αλλά οι Τούρκοι συνεχίζουν ακάθεκτοι το χαβά τους.