13.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΠτώση αεροπλάνου στην Καλαμάτα: Συγκλονίζει ο πατέρας του νεκρού επισμηναγού

Πτώση αεροπλάνου στην Καλαμάτα: Συγκλονίζει ο πατέρας του νεκρού επισμηναγού

Θρήνος επικρατεί στη Μεγάλη Μαντίνεια του Δήμου Δυτικής Μάνης, τόπο καταγωγής του 40χρονου επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα, ο οποίος πραγματοποιούσε με το T-2 Buckeye της Πολεμικής Αεροπορίας την τελευταία του πτήση, όταν το αεροσκάφος κατέπεσε στην Καλαμάτα. Η κηδεία του θα τελεστεί στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

«Έφυγε έτσι όπως ήθελε, να πετάει…» 

Συντετριμμένη η οικογένειά του, η σύζυγος και οι γονείς αλλά και φίλοι από τη τραγική κατάληξη. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πατέρας του αδικοχαμένου επισμηναγού είπε πως «έφυγε με τη μεγάλη του αγάπη, έτσι όπως ήθελε, να πετάει… Οι ήρωες πρέπει να είναι ζωντανοί και όχι σε φέρετρα με την γαλανόλευκη…»

Την ίδια ώρα σύμφωνα με την ΕΡΤ, εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας «χτενίζουν» την περιοχή ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση, βρίσκοντας στοιχεία που θα ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας. Εξετάζεται το ενδεχόμενο, ο ίδιος ο πιλότος να επέλεξε το συγκεκριμένο σημείο να ρίξει το αεροσκάφος χωρίς να προλάβει να χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό εκτίναξης, καθώς πολύ κοντά υπήρχε κατοικημένη περιοχή το χωριό του Άρι αλλά και η Μονάδα της 120 Πτέρυγας εκπαιδεύσεως της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το χρονικό

Αν και θεωρητικά ήταν μία εκπαιδευτική πτήση καταδίωξης, στο διθέσιο εκπαιδευτικό ο 40χρονος ήταν μόνος του.

Κάποια στιγμή λίγο πριν την προσγείωση το αεροσκάφος άρχισε να χάνει ύψος και χάθηκε από τα μάτια των δικών του και των συναδέλφων του. Αφού είχε τελειώσει η πτήση και τα αεροσκάφη επέστρεφαν στο αεροδρόμιο για προσγείωση, στις 11:28 έγινε η τραγωδία.

Η συντριβή σημειώθηκε 900 μέτρα βόρεια της πύλης του αεροδρομίου, κοντά στην περιοχή Άρι στη Μικρομάνη και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 40χρονου.

Κάτοικοι της περιοχής έκαναν λόγο για έναν εκκωφαντικό θόρυβο και στη συνέχεια είδαν ένα μαύρο σύννεφο καπνού να απλώνεται στον ουρανό.

ΠΗΓΗ: https://www.ethnos.gr