13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΠρόγραμμα «ΘΩΡΑΞ-THO²RAX», Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας και της...

Πρόγραμμα «ΘΩΡΑΞ-THO²RAX», Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας και της Γ.Γ Εθνικής Άμυνας

Σήμερα υπογράφηκε το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας και της Γ.Γ Εθνικής Άμυνας που αφορά στην υλοποίηση του προγράμματος «ΘΩΡΑΞ – THO²RAX», όπως ανακοίνωσε ο Χρίστος Δήμας.

Διαβάστε την ανακοίνωσε στο Facebook:

“Η αξιοποίηση του ερευνητικού και επιστημονικού προσωπικού που διαθέτουμε προς όφελος της Εθνικής Άμυνας και της Ασφάλειας ήταν προτεραιότητα μου εξ’ αρχής.

Έπειτα, από πολλές συζητήσεις και σε συνεννόηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης – Adonis Georgiadis και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Nikos I. Panagiotopoulos υπογράψαμε σήμερα με τον Αθανάσιο Κυριαζή και τον Αντώνη Οικονόμου Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας και της Γ.Γ Εθνικής Άμυνας που αφορά στην υλοποίηση του προγράμματος «ΘΩΡΑΞ – THO²RAX».

Τo πρόγραμμα «ΘΩΡΑΞ» θα αποτελέσει την «ομπρέλα» προστασίας, ένα μοναδικό επίτευγμα με δυνατότητες να συνδυάζει κάθε είδους πληροφορία προς όφελος των πολιτών, της ασφάλειας , της οικονομίας, της ανάπτυξης, του τουρισμού, της ναυτιλίας, της εξοικονόμησης πόρων για τη χώρα, με την διαχείριση και την ασφάλεια που επιβάλλουν οι δομές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Επιπλέον, θα μεταφέρει στο Ελληνικό περιβάλλον μέσα από την έρευνα και την εφαρμογή της, τεχνογνωσία που δεν υφίσταται μέχρι σήμερα, καθόσον θα λειτουργήσει με χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης και τεχνολογικούς όρους των επόμενων δύο δεκαετιών.”

ΠΗΓΗ: https://moriasnews.gr