13.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠΟΜΕΝΣ: Να δοθεί παράταση στην υποβολή Δηλώσεων Τόπου Προτίμησης Έτους 2024

ΠΟΜΕΝΣ: Να δοθεί παράταση στην υποβολή Δηλώσεων Τόπου Προτίμησης Έτους 2024

 Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1.   Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., όπως έχει αποδείξει με την ως τώρα πορεία της, αποτελεί τον θεσμικό εκπρόσωπο όλων των εν΄ ενεργεία στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), πορεύεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και βρίσκεται πάντα δίπλα στους συναδέλφους, σε οποιοδήποτε δίκαιο αίτημα τους.

2.   Σας γνωρίζετε ότι, σύμφωνα με (α) έως και (ε) σχετικά, η διαδικασία ηλεκτρονικής  υποβολής υπεύθυνης δήλωσης «Τόπου προτίμησης» έτους 2024, διεξάγεται μέσω της ιστοσελίδας του ΓΕΣ <www.army.gr>, από 01 μέχρι 15 Σεπ 23, για τα Στελέχη με Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) που λήγει από 0 έως 4 και από 15 μέχρι 30 Σεπ 23 για Στελέχη με Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) που λήγει από 5 έως 9. Η είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή <<Υπεύθυνης Δήλωσης Τόπου Προτίμησης>> είναι υποχρεωτική για το σύνολο των Στελεχών,  πλην των ανωτάτων Αξιωματικών. Μέσω αυτής της ηλεκτρονικής εφαρμογής , παρέχεται η δυνατότητα στα Στελέχη να καταστήσουν άμεσα την Υπηρεσία κοινωνό όλων των θεμάτων που τους απασχολούν, αναφορικά με την συνολική διαδικασία των μεταθέσεων. Επιδίωξη είναι η επικαιροποίηση των τόπων προτίμησης και των στοιχείων των Στελεχών, για τον σχεδιασμό των Τακτικών Μεταθέσεων έτους 2024.   

3.   Η Ομοσπονδία, έγινε δέκτης έντονου προβληματισμού και ανησυχίας, από μεγάλο αριθμό Στελεχών που υπηρετούν ή βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, σχετικά με την έγκαιρη υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης <<Τόπου Προτίμησης>> έτους 2024 και των απαραίτητων δικαιολογητικών,  λόγω των καταστροφών, που άφησε στο πέρασμα της η πρωτοφανής κακοκαιρία ΄΄Daniel΄΄, οπού μεγάλο τμήμα ακόμα παραμένει καλυμμένο από το νερό, με καταστροφικές συνέπειες για τα χωριά και τα μεγάλα αστικά κέντρα της περιοχής και τις υποδομές. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα οδήγησαν σε τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις, στις τηλεπικοινωνίες, στην ηλεκτροδότηση, στην υδροδότηση ακόμα και σε απαγόρευση κυκλοφορίας σε ορισμένες περιοχές. Συγκεκριμένα υπάρχουν ακόμα περιοχές που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με την υδροδότηση, την ηλεκτροδότηση και τις  επικοινωνίες.

4.   Για την διευκόλυνση των συναδέλφων στην ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής Τόπου Προτίμησης και προκειμένου να αντιμετωπισθεί και να επιλυθεί το προαναφερθέν ζήτημα που προέκυψε από τα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις υποδομές, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ προτείνει:

Την παράταση διαδικασίας ηλεκτρονικής υποβολής υπεύθυνης δήλωσης <<Τόπου προτίμησης >> έτους 2024 μέχρι 15 Οκτωβρίου 2023.           

    Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

5.    Αναμένουμε από την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία να επιβεβαιώσει το πραγματικό ενδιαφέρον, σε αυτές τις δύσκολές στιγμές που βιώνουν οι συνάδελφοι της Θεσσαλίας και οι οικογένειες αυτών, που έχουν πληγεί από την πρόσφατη θεομηνία και να υλοποιηθούν οι προτεινόμενες λύσεις οι οποίες τυγχάνουν ρεαλιστικής εφαρμογής .

6.    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. όπως έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη, θα συνεχίσει να καταθέτει σοβαρές και εμπεριστατωμένες προτάσεις για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ).

7.    Εισηγητής – Χειριστής θέματος: Αντιπρόεδρος Διοικητικών Θεμάτων & Προσωπικού: Υπλγος (ΔΒ) Σιδέρης Βότσης τηλ. 6937481104.                                           

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δημήτριος ΡώταςΑσμχος (ΥΔΚ)Γεώργιος ΚυριακάκηςΑνχης (ΕΜ)