13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΟ ΥΦΕΘΑ Νικόλαος Χαρδαλιάς εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στην 82η Επέτειο της Μάχης...

Ο ΥΦΕΘΑ Νικόλαος Χαρδαλιάς εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στην 82η Επέτειο της Μάχης των Οχυρών

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, χθες, Κυριακή 2 Απριλίου 2023, εκπροσώπησε την Ελληνική Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού της 82ης Επετείου της Μάχης των Οχυρών, που διοργανώθηκαν από τον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου και πραγματοποιήθηκαν στην Τοπική Κοινότητα Οχυρού.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. Ιερόθεου. Στη συνέχεια, στην τοποθεσία Οχυρού «Λίσσε», παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση και κατέθεσε στεφάνι στο ομώνυμο Μνημείο.

Ο κ. Χαρδαλιάς παρέστη επίσης, στην τελετή εγκαινίων του νέου Μουσείου – Πάρκου Οχυρού «Λίσσε», ενός σύγχρονου τουριστικού και εκπαιδευτικού χώρου που δημιουργήθηκε με τη στενή και αγαστή συνεργασία της Κυβέρνησης, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την ανάδειξη του ιστορικού αυτού μνημείου. Στους επισκέπτες παρέχεται η δυνατότητα με τη χρήση ψηφιακής τεχνολογίας, να βιώσουν τις ηρωικές μάχες που δόθηκαν και καθόρισαν την ελληνική άμυνα κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.  

Με αφορμή την τελετή εγκαινίων, ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου κ. Ιωάννης Κυριακίδης απένειμε τιμητική διάκριση στον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Χαρδαλιά και στον Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΣ και πρώην ΥΦΕΘΑ Στρατηγό ε.α. Αλκιβιάδη Στεφανή για την καταλυτική συμβολή τους στην άμεση διεκπεραίωση των απαραίτητων διαδικασιών, στο πλαίσιο παραχώρησης του χώρου από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου, για τη δημιουργία του νέου Μουσείου.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν επίσης, οι Βουλευτές Δράμας κ.κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Χαρά Κεφαλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόριος Παπαεμμανουήλ ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, ο Διοικητής 1ης Στρατιάς/EU-OHQ Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Φώτιος Μαρής, αντιπροσωπείες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλοι. Το Σάββατο 1 Απριλίου 2023, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDC-GR Αντιστράτηγο Πάρι Καπραβέλο, συναντήθηκε με τη Διοίκηση και Εθνοφύλακες του Τάγματος Εθνοφυλακής Δράμας, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Δράμας.