13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΟ Κορονοϊός, τα εορταστικά γκρουπ, οι μετακινήσεις στελεχών και οι εθελοντές του...

Ο Κορονοϊός, τα εορταστικά γκρουπ, οι μετακινήσεις στελεχών και οι εθελοντές του ΥΓ στο ΣΞ

Του Ηλία Προύφα

”Όλα του…covid-19 δύσκολα”, παραφράζοντας τη γνωστή λαϊκή παροιμία ”όλα του γάμου…”, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως τίτλος για μερίδα υγειονομικού του Στρατού Ξηράς, που αντιμετωπίζει δυσκολίες, όπως μαθαίνουμε στο kranosgr.

Ας ξεκινήσουμε με το πρώτο και μεγαλύτερο στρατιωτικό νοσοκομείο του ΣΞ, το 401 ΓΣΝΑ, στο οποίο όπως ακούμε δε θα δοθούν σε νοσηλευτικό προσωπικό λόγω covid-19, οι ημέρες αδείας των εορταστικών γκρουπ, παρά μόνο 5 ημέρες…ρεπό σε Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά σύμφωνα με τις δηλωθείσες επιθυμίες.

Τώρα εάν ισχύει κάτι τέτοιο, πως θα ταξιδέψουν με ρεπό στελέχη, αφού χρειάζονται φύλλα αδείας και γιατί δε θα εφαρμοσθεί η διαταγή του ΓΕΕΘΑ, άγνωστο.

Στο βορρά τώρα και συγκεκριμένα στο δεύτερο μεγαλύτερο στρατιωτικό νοσοκομείο του ΣΞ, το 424 ΓΣΕΘ, το οποίο σηκώνει και το μεγαλύτερο βάρος ασθενών με covid-19.

Εκεί όπως ακούμε μπορεί να μην υπάρχει πρόβλημα με τα εορταστικά γκρουπ, αλλά προς το παρόν σταμάτησε η προσωρινή μετακίνηση στελεχών, από άλλους νομούς προς το 424, η οποία είχε ξεκινήσει με απόφαση του ΓΕΣ.

Και εκεί ο λόγος άγνωστος.

Φαντάζεστε κάτι αντίστοιχο να συνέβαινε το Μάρτιο, όταν εκατοντάδες στρατιωτικοί από την ενδοχώρα, κλήθηκαν εν μία νυκτί, να μεταφερθούν στην συνοριογραμμή του Έβρου;

Ο παραλληλισμός ταιριάζει απόλυτα. ”Πόλεμος” και τότε, υγειονομικός ”πόλεμος” τώρα.

Για τα υπόλοιπα νοσοκομεία, ΚΙΧΝΕ και ΣΤΕΠ, λίαν συντόμως θα επανέλθουμε…

Υ.Γ. Καλό θα είναι και θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση, να μας ενημερώσει το ΓΕΣ, εάν και πόσοι ”χακί” υγειονομικάριοι εθελοντές υπήρξαν, που ζήτησαν μόνοι τους να μετακινηθούν στη διακεκαυμένη λόγω covid-19, ζώνη του 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης, όπως αντίστοιχα έγινε με υγειονομικάριους των πολιτικών νοσοκομείων.

Γιατί να μη γίνουν γνωστά το ονόματά τους έτσι ώστε να εισπράξουν τουλάχιστον ένα δημόσιο ευχαριστώ, όπως αντίστοιχα έκανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, για εργαζόμενους πολιτικών νοσοκομείων;