13.3 C
Athens
Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΟ ελληνικός στρατός αναζητάει το νέο «εθνικό όχημα»

Ο ελληνικός στρατός αναζητάει το νέο «εθνικό όχημα»

Τις διαδικασίες αναζήτησης του νέου «εθνικού οχήματος», που θα αντικαταστήσει τα παλαιά Mercedes, έχει ξεκινήσει ο ελληνικός στρατός, με το κόστος να πλησιάζει τα 500.000.000 ευρώ.

Ήδη έχει συγκροτηθεί Επιτροπή που θα αξιολογήσει τις προσφορές, υπό τον υφυπουργό Άμυνας, ενώ δεν έχει αποφασιστεί ακόμα εάν η επιλογή θα γίνει με διακρατική συμφωνία ή εάν θα υπάρξει διαγωνισμός μεταξύ των εταιρειών.

Μεταξύ των εταιρειών που ενδιαφέρθηκαν είναι η εταιρεία ALPHA SYSTEMS του ομίλου ΚΟΥΙΜΤΖΗΣ παρουσίασε με την Ισπανική εταιρεία UROVESA στις 05 Δεκεμβρίου σε Επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων το πλήρες πρόγραμμα των οχημάτων VAMTAC (Vehiculo de Alta Movilidad Tactico – High Mobility Tactical Vehicle – Τακτικό Όχημα υψηλής κινητικότητας), τα οποία όταν κατασκευαστούν στην Ελλάδα ενσωματώνοντας τις απαιτήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας θα είναι εξοπλισμένα με κινητήρες STEYR και αυτόματο κιβώτιο ZF και θα φέρουν το όνομα «ΔΙΑΣ».

Στην παρουσίαση συμμετείχαν ο εμπορικός, καθώς και ο στρατιωτικός ακόλουθος της ισπανικής πρεσβείας, όπως και εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Μαδρίτης.

Στόχος της εταιρείας, όπως τονίστηκε, είναι η μέγιστη δυνατή συμμετοχή της Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας στην κατασκευή των οχημάτων «ΔΙΑΣ» στην Ελλάδα ώστε να επιτευχθεί :

η κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας

η πολυπόθητη αναγέννηση της Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας

η ενίσχυση της απασχόλησης εξειδικευμένου προσωπικού υψηλής κατάρτισης και

η ενίσχυση της Εθνικής οικονομίας.

Η εταιρεία ALPHA SYSTEM έχει διασφαλίσει και θα παρέχει άριστη εκπαίδευση στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (χρήση, τεχνική εκπαίδευση), συνεχή τεχνική υποστήριξη του υλικού και συνεχή – αδιάλειπτη επάρκεια ανταλλακτικών για τα επόμενα 30 Χρόνια.

Οι παρουσιάσεις αναμένεται να συνεχιστούν…

ΠΗΓΗ: https://www.ieidiseis.gr