13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΟ Διοικητής 1ης Στρατιάς στον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών

Ο Διοικητής 1ης Στρατιάς στον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών

Τον Διοικητή της 1 ης Στρατιάς, Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, υποδέχθηκε χθες, 4 Αυγούστου 2022, στο γραφείο του στο Διοικητήριο, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος. Ο κ. Διοικητής της Στρατιάς συνοδευόταν από τον Υποδιοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού, Υποστράτηγο Δημοσθένη Κωστόπουλο και τον Διοικητή του 10 ου Συντάγματος Πεζικού, Συνταγματάρχη Αδάμ Σαρρή.

Ο κ. Διοικητής της Στρατιάς εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Αντιπεριφερειάρχη για την άψογη συνεργασία μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και του Στρατού, σε μεγάλο εύρος θεμάτων, μεταξύ των οποίων και η πολιτική προστασία και η αντιμετώπιση καταστροφικών φαινομένων. Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη του Στρατηγού στις Σέρρες, δήλωσε και αυτός ότι οι πόρτες της Περιφέρειας είναι πάντα ανοικτές για συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας.

Προσκάλεσε, τόσο τον Στρατηγό, όσο και τους επιτελείς του να επισκεφθούν και πάλι την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και να θαυμάσουν τα τοπία και τα αξιοθέατά της, όπως η Λίμνη Κερκίνη, το Σπήλαιο της Αλιστράτης, η Αμφίπολη και συμφώνησαν, στο πλαίσιο των
διεθνών δραστηριοτήτων του Στρατού, να προσκαλέσουν ξένους αξιωματικούς που υπηρετούν στο Γ΄ Σώμα Στρατού/NRDC-GR να επισκεφθούν τα Οχυρά του Ρούπελ και την ευρύτερη περιοχή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δώρισε στον Στρατηγό την Εικονογραφημένη Ιστορία των Σερρών του συντοπίτη μας Βασίλη Τζανακάρη, το βιβλίο με θέμα τα Οχυρά του Ρούπελ, του Αντισυνταγματάρχη ε.α. κ. Ηλία Κοτρίδη, καθώς και το Βιβλίο της κας Κατερίνας Περιστέρη για τα ευρήματα του Τύμβου Καστά. Από την πλευρά του ο Στρατηγός κ. Χουδελούδης δώρισε στον Αντιπεριφερειάρχη το έμβλημα της Στρατιάς, που απεικονίζει την μακεδονική ασπίδα με τον Ήλιο της Βεργίνας επ’ αυτής.