13.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙΟ Αντιστράτηγος ε.α. Σταύρος Κουτρής υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΙΚΗ

Ο Αντιστράτηγος ε.α. Σταύρος Κουτρής υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΙΚΗ

Ο Σταύρος Κουτρής, Αντιστράτηγος εν αποστρατεία, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956 με καταγωγή από τον Πολιχνίτο Λέσβου. Η αγάπη του προς την Πατρίδα τον οδήγησε στην εισαγωγή του στη Σχολή Ευελπίδων το 1974, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση για τρίτη γενιά. Ως αρχηγός στην Τάξη του, αποφοίτησε το 1978 και ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός Πεζικού.

Επιδιώκοντας τις προκλήσεις, επιλέχθηκε από τις Ειδικές Δυνάμεις, φοίτησε στο σύνολο των Σχολείων Ειδικών Δυνάμεων και Πεζικού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, εκπαιδεύτηκε ως Αλεξιπτωτιστής Ελευθέρας Πτώσεως και Υποβρύχιος Καταστροφέας (ΟΥΚ), ενώ υπηρέτησε σε μάχιμες μονάδες ως Αξιωματικός Καταδρομών και Πεζικού στη μεθόριο, αλλά και σε επιτελικές θέσεις στην Ελλάδα (Γενικό Επιτελείο Στρατού, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας) και στο Εξωτερικό (Οργανισμό για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη – Βιέννη, κ.α.). Ως Στρατηγός διοίκησε τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και την 98 ΑΔΤΕ στη Λέσβο.

Αποστρατεύθηκε το 2011 ως Αντιστράτηγος και του απονεμήθηκε ο τίτλος του Επίτιμου Διοικητού της 98 ΑΔΤΕ “ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ”, ενώ στη συνέχεια διετέλεσε εξωτερικός συνεργάτης και διαλέκτης της Σχολής Εθνικής Αμύνης και της Σχολής Πολέμου του Στρατού Ξηράς.

Το 2020 εξελέγην Πρόεδρος της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.) με τριετή θητεία.

Κατέχει Diploma in Computing και Μάστερ στην Επιστήμη των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (UNIVERSITY OF ESSEX), είναι απόφοιτος της Σχολής Αμύνης του ΝΑΤΟ (Ρώμη) και του Κέντρου Διπλωματικών και Στρατηγικών Σπουδών της Γαλλίας (CENTRE D’ ΕTUDES DIPLOMATIQUES ET STRATΈGIQUES – CEDS).

Είναι συνιδρυτής της εταιρείας ιστορικών μελετών και ανάδειξης της σημασίας των πεδίων μαχών ανά την Ελλάδα (Advanced Battlefields Studies – Greece) και μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.ΙΣ.ΜΕ)

Τον Απρίλιο του 2024 αποδέχθηκε με αίσθημα ευθύνης πρόταση του Προέδρου του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος ΝΙΚΗ και συμπεριλήφθηκε στο Ευρωψηφοδέλτιο του Κινήματος, με διάθεση προσφοράς για την Πατρίδα και το Έθνος.

Είναι παντρεμένος, πατέρας 2 υιών και παππούς 4 εγγονιών.