13.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΕΠ.ΟΠ : ΠΟΜΕΝΣ και ΥΕΘΑ δίνουν τέλος στην " διετή παράταση ομηρίας"...

ΕΠ.ΟΠ : ΠΟΜΕΝΣ και ΥΕΘΑ δίνουν τέλος στην ” διετή παράταση ομηρίας” στελεχών- Δεν υφίσταται διάταξη

Αγαπητοί συνάδελφοι, όπως μόνο η ΠΟΜΕΝΣ μπορεί να σας ενημερώσει έγκαιρα και θεσμικά, σας κάνει γνωστό, ότι το νομοσχέδιο επίκειται να βγει στην δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ώρες.

Για το θέμα των συναδέλφων μας του θεσμού προέλευσης ΕΠΟΠ και μετά την αναστάτωση που έχει προκληθεί από δημοσιεύματα για “διετή παράταση ομηρίας ” των συναδέλφων μας, αντιπροσωπεία  της Ομοσπονδία μας κατόπιν συνάντησης με το Γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, μας κατέστη σαφές – διαβεβαιώνοντας μας ότι τέτοια διάταξη δεν θα υφίσταται στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο.

Μια τέτοια εξέλιξη δικαιώνει απόλυτα την θέση της ΠΟΜΕΝΣ και την επιθυμία των χιλιάδων συναδέλφων μας ΕΠΟΠ, βάζοντας τέλος στην ” υπηρεσιακή τους ομηρία ” ανοίγοντας επί της ουσίας τον δρόμο προς αξιολόγηση του Γραφείου του Υπουργού, της πρότασης της ΠΟΜΕΝΣ, δηλαδή την κατάργηση των ηλικιακών ορίων, όπως στο πρόσφατο παρελθόν συνέβη με τους συναδέλφους μας Εθελοντές Μακράς Θητείας.

Μετά από αυτήν την θεσμική και θετική εξέλιξη με το Γραφείο του κ. ΥΕΘΑ, ως ΠΟΜΕΝΣ οφείλουμε να χαιρετήσουμε τόσο την πρωτοβουλία του κ. Υπουργού για να μην υφίσταται καμία είδους ” ομηρία ” για τους συναδέλφους μας ΕΠΟΠ όσο και τα γρήγορα αντανακλαστικά του, ανοίγοντας τον δρόμο, για την καλύτερη δυνατή επίλυση ενός θέματος που αφορά δεκάδες χιλιάδες συναδέλφους μας.

Μένουμε συντονισμένοι για την ενημέρωση μας, μόνο στην ΠΟΜΕΝΣ.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δημήτριος ΡώταςΑσμχος (ΥΔΚ)Γεώργιος ΚυριακάκηςΑνχης (ΕΜ)