13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΟυκρανός πιλότος Sukhoi αυτομόλησε και προσγειώθηκε στη Ρουμανία

Ουκρανός πιλότος Sukhoi αυτομόλησε και προσγειώθηκε στη Ρουμανία

Το αεροσκάφος που ανήκει στην Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, συνοδεύτηκε για άμεση προσγείωση στην αεροπορική βάση 95 του Μπακάου.

Ουκρανικό στρατιωτικό αεροπλάνο, αναχαιτίστηκε και προσγειώθηκε στο Μπακάου της Ρουμανίας.

Την Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου, δύο αεροσκάφη F-16 Fighting Falcon της Ρουμανικής Πολεμικής Αεροπορίας στην υπηρεσία μάχης της ΝΑΤΟ Αεροπορική Διοίκηση απογειώθηκαν γύρω στις 6.15 π.μ., για να διευκρινιστει μια μη εξουσιοδοτημένη πτήση στο βόρειο τμήμα της Ρουμανίας, πλησιάζοντας την εθνικο εναέριο της χώρο.

Όπως μεταδίδουν τα ρουμάνικα μεσα ενημέρωσης, τα δύο ρουμανικά στρατιωτικά αεροσκάφη εφάρμοσαν αυστηρά τους διεθνείς κανόνες που ισχύουν σε τέτοιες καταστάσεις, προχωρώντας στην αναχαίτιση και την οπτική αναγνώριση του αεροσκάφους που είχε εισέλθει στον ρουμανικό εναέριο χώρο.

Το αεροσκάφος, ένα Sukhoi 27 που ανήκει στην Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, συνοδεύτηκε για άμεση προσγείωση στην αεροπορική βάση 95 του Μπακάου, η οποία ολοκληρώθηκε στις 07.05.

Μετά την προσγείωση, ο Ουκρανός στρατιωτικός πιλότος τέθηκε στη διάθεση των ρουμανικών αρχών και θα ληφθούν τα νομικά μέτρα που απαιτούνται σε αυτές τις περιπτώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο να εγκατέλειψε το πεδίο της μάχης ο Ουκρανός πιλότος για να βρει ασφαλές καταφύγιο στη Ρουμανία.