13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΟι φωτογραφίες Χαρδαλιά σε βραχονησίδες που τρελαίνουν τους Τούρκους. Μηνύματα αποτροπής σε...

Οι φωτογραφίες Χαρδαλιά σε βραχονησίδες που τρελαίνουν τους Τούρκους. Μηνύματα αποτροπής σε όσους ονειρεύονται αποστρατικοποίηση

Του Ηλία Προύφα

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά περισσότερες από 30 φορές έχει βρεθεί από την αρχή του χρόνου, στο στόχαστρο της Άγκυρας, αλλά και των τουρκικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο λόγος οι συχνές επισκέψεις του σε σχηματισμούς, μονάδες και επιτηρητικά φυλάκια, τόσο του Έβρου αλλά κυρίως των νησιών και μικρονήσων του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου.

Μέχρι και παρενοχλήσεις του Ελικοπτέρου που τον μετέφερε δέχθηκε παλαιότερα, αλλά δεν πτοείται. Έχοντας στο πλευρό του τα στελέχη, επισκέπτεται τις εσχατιές τις χώρας μας και μιλά για τα δίκαια και τις ”κόκκινες γραμμές” που έχει θέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και έχει αποδείξει ότι, όποιος επιχειρήσει να τις περάσει, θα αντιμετωπίσεις τις αναβαθμισμένες ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Χθες για μία ακόμη φορά ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, έχοντας στο πλευρό του τον ”μετρ” των Στρατιωτικών μας Δυνάμεων στο Αιγαίο, Αντιστράτηγο Δημήτριο Χούπη, επισκέφθηκε, Σχηματισμούς, Συγκροτήματα, Μονάδες και Φυλάκια των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή ευθύνης της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής, στα νησιά Ρόδος, Σύμη, Κάρπαθος και στο νησιωτικό σύμπλεγμα Καστελλόριζου, στέλνοντας μηνύματα αποτροπής σε όσους ονειρεύονται αποστρατικοποίηση των νησιών μας.

Συγκεκριμένα ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, βρέθηκε στις έδρες:

– Του Στρατηγείου της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ) και των readiness ελικοπτέρων SUPER PUMA και CHINOOK στο αεροδρόμιο ΜΑΡΙΤΣΩΝ, στη Ρόδο.

– Της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) στη Μεγίστη.

– Του Αεροπορικού Αποσπάσματος (Α/ΑΠ) στην Κάρπαθο, όπου παρέστησαν και οι Διοικήσεις με αντιπροσωπείες στελεχών και στρατεύσιμων της ΔΑΝ Καρπάθου, του Ναυτικού Παρατηρητήριου Καρπάθου 51Ν και του 9ου Σταθμού Αναφοράς.

– Των Επιτηρητικών Φυλακίων «ΑΓ. ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ» στη Σύμη, «ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ» και «ΡΩ» στα ομώνυμα μικρονήσια.

Επίσης, επισκέφθηκε το ΤΠΚ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ, που βρίσκεται σε αποστολή στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ κατά την παραμονή του στη Ρω, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της «Κυράς της Ρω» (Δέσποινα Αχλαδιώτη), ως ένδειξη τιμής για την προσφορά της στην πατρίδα.

Ο κ. Χαρδαλιάς απευθυνόμενος προς τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους οπλίτες θητείας και τους εθνοφύλακες, τους συνεχάρη για την υπερηφάνεια, το υψηλό φρόνημα και το εξαιρετικό ηθικό κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους στην πρώτη γραμμή, στα ανατολικά σύνορα της πατρίδας, στις εσχατιές του Αιγαίου, και αντάλλαξε μαζί τους ευχές επ’ ευκαιρία των επερχόμενων εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Τέλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας είχε συναντήσεις με την Έπαρχο Καρπάθου κ. Καλλιόπη Νικολαΐδου, τους Δημάρχους Σύμης κ. Ελευθέριο Παπακαλοδούκα και Μεγίστης κ. Γεώργιο Σαμψάκο και τον Αντιδήμαρχο Καρπάθου κ. Εμμανουήλ Παραγιό.

Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσε ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού & Νήσων Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, ενώ τον υποδέχθηκαν κατά περίπτωση οι Διοικητές της 95 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος Δημήτριος Βακεντής, των ΔΑΝ Καρπάθου Συνταγματάρχης Αντώνιος Κασελάκης και Μεγίστης Συνταγματάρχης Βασίλειος Μήτσιος, ο Κυβερνήτης του ΤΠΚ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ Πλωτάρχης Ιωάννης Μαυρουδής ΠΝ και οι Αρχιφύλακες των ΕΦ.