13.3 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΟι νοσταλγοί της επαναφοράς του μέτρου της υποχρεωτικής διαμονής εντός φρουράς και...

Οι νοσταλγοί της επαναφοράς του μέτρου της υποχρεωτικής διαμονής εντός φρουράς και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντγος Γ. Κωστίδης

Του Ηλία Προύφα

Δεν πέρασαν πολλά χρόνια και οι παλαιότεροι στρατιωτικοί και ειδικά οι χαμηλόβαθμοι, το θυμούνται όταν η διαμονή ήταν υποχρεωτική μόνο εντός της φρουράς.

Πόσοι συναγερμοί δε δόθηκαν απόγευμα ως ”καψόνι” για να μετρηθούν οι χρόνοι που τα στελέχη θα μπουν στη μονάδα, αφού υπήρχαν καταγγελίες ότι διέμεναν εκτός φρουράς.

Ειδικά στον Έβρο και στις περιοχές Τυχερού – Προβατώνα, όπου η πλειοψηφία διέμενε στην Αλεξανδρούπολη το κακό τη δεκαετία του 1990 και του 2000 είχε παραγίνει.

Με τα χρόνια το μέτρο ατόνισε, τόσο, που φθάσαμε στο σημείο η υπηρεσία να βάζει δικό της όχημα και να μεταφέρει στελέχη που διέμεναν εκτός της φρουράς στα στρατόπεδα.

Πλέον φαίνεται πως σε κάποιους σχηματισμούς έχουμε… ”νοσταλγούς” των παλαιών μέτρων, οι οποίοι ζητούν από στελέχη να διαμένουν εντός της φρουράς.

Στην εποχή των καινούργιων δρόμων και των γρήγορων αυτοκινήτων κάποιοι θέλουν να νοικιάσουν οι στρατιωτικοί σπίτια, για παράδειγμα, στη Ρόδο, στο Σουφλί και το Πρωτοκλήσι και να φύγουν από την Αλεξανδρούπολη, ή από την Πλάτη να μη διαμένουν στην Ορεστιάδα, ή τη Μυτιλήνη και την ΚΩ…

Βέβαια οι καταγγελίες που φθάνουν στο kranosgr.com, δεν πρέπει να ανησυχούν τα στελέχη αφού σύμφωνα με πληροφορίες μας δεν υπάρχει καμία εντολή της Στρατιωτικής ηγεσίας για εφαρμογή αυτού του αναχρονιστικού μέτρου, ειδικά του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Γεώργιου Κωστίδη, ενός ανθρώπου που αν κάτι τον χαρακτηρίζει εκτός από τις στρατιωτικές του γνώσεις είναι η ειλικρινής και ανιδιοτελής προσφορά στα στελέχη και τις οικογένειές τους.

Μάλιστα από την πρώτη στιγμή, μετά τις εξαγγελίες του ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια, έχει θέσει το ΓΕΣ, στη διάθεση του ΥΠΕΘΑ, για την κατασκευή των νέων ΣΟΑ, στις παραμεθόριες περιοχές.

Οι νοσταλγοί στο χρονοντούλαπο…