13.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑΑνησυχία στο Υπ. Υγείας για την Ιλαρά - Τι ζήτησε ο ΑΓΕΕΘΑ...

Ανησυχία στο Υπ. Υγείας για την Ιλαρά – Τι ζήτησε ο ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγός Χούπης από τις ΔΥΓ

Του Ηλία Προύφα

Όπως δημοσιεύσαμε και χθες στο kranosgr.com, σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές σε όλη τη χώρα για την εξάπλωση της λοίμωξης της Ιλαράς, η οποία έχει καταγραφεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης, αναμεσά τους και η Ελλάδα.

Μάλιστα μετά την αύξηση που παρουσιάζει η νόσος, το υπουργείο υγείας έχει εκδώσει εγκύκλιο με μέτρα προστασίας των υγειονομικών και την αποφυγή διασποράς της λοίμωξης.

Στις Ένοπλες Δυνάμεις με τα στρατιωτικά νοσοκομεία, τα ΚΙΧΝΕ, τα ΣΤΕΠ και τις υπόλοιπες υγειονομικές μονάδες και τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, η κατάσταση μπορεί να είναι προς το παρόν καλή, όμως δεν θα πρέπει να εφησυχάζει κανένα.

Για το λόγο αυτό όπως μαθαίνουμε στο kranosgr.com, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο οποίος διατηρεί μία άριστη σχέση συνεργασίας και με τον αρμόδιο για τα στρατιωτικά νοσοκομεία ΥΘΕΘΑ, Ιωάννη Κεφαλογιάννη, ζήτησε ενημέρωση από τις Διευθύνσεις Υγειονομικού, τόσο του ΓΕΕΘΑ καθώς και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι εντολές του Στρατηγού Χούπη, αφορούσαν την ενίσχυση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας προσωπικού, οικογενειών και ασθενών, όχι μόνο για την Ιλαρά αλλά και για τις εποχικές ιώσεις και τη γρίππη που βρίσκονται σε έξαρση.

Το ΓΕΕΘΑ θα σταθεί στο πλευρό των υγειονομικών και των οικογενειών τους εφαρμόζοντας και με το παραπάνω όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα για την προστασία του προσωπικού του!