13.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΟι ΕΔ διακρίθηκαν σε άσκηση ελεύθερων σκοπευτών στην Πολωνία

Οι ΕΔ διακρίθηκαν σε άσκηση ελεύθερων σκοπευτών στην Πολωνία

Από την Δευτέρα 11 έως την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 και στο πλαίσιο σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, προσωπικό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ συμμετείχε στην Άσκηση ελεύθερων σκοπευτών SniperWorkshop «NEPTUNE – 23» στην Πολωνία.

            Στην δραστηριότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με 2 ζεύγη ελεύθερων σκοπευτών της ΔΕΠ, τα οποία διακρίθηκαν όσον αφορά στις επιδόσεις τους, μεταξύ των διαγωνιζόμενων από συνολικά 9 συμμετέχουσες χώρες.

            Σκοπός του SniperWorkshop «NEPTUNE – 23» είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, καθώς και η επικαιροποίηση τακτικών, τεχνικών και χρήσης νέου εξοπλισμού των ελεύθερων σκοπευτών των συμμετεχουσών χωρών, δίνοντας παράλληλα την δυνατότητα για την προβολή του υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης και επαγγελματισμού του προσωπικού των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) της Χώρας μας.

            Οι διακρίσεις των Ελλήνων ελεύθερων σκοπευτών στην δραστηριότητα SniperWorkshop «NEPTUNE – 23», αποτελούν συνέχεια των επίσης υψηλών επιδόσεων τους στον διεθνή στρατιωτικό διαγωνισμό ελεύθερων σκοπευτών «European Best SniperTeamCompetition 2022», κατά τον οποίο κατετάγησαν στην 1η και 4η θέση μεταξύ 36 ομάδων από 18 χώρες . Καταδεικνύεται κατ’ αυτό τον τρόπο το εξαιρετικά υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο του προσωπικού των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) της Χώρας μας, και προβάλλεται ταυτόχρονα η μαχητική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον καθώς και η ισχυρή αποτρεπτική τους ικανότητα.