13.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΜετοχικό Ταμείο Στρατού: Πως θα υπολογίζεται το ΒΟΕΑ - Αναλυτικός πίνακας

Μετοχικό Ταμείο Στρατού: Πως θα υπολογίζεται το ΒΟΕΑ – Αναλυτικός πίνακας

Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ενημερώνει τους μετόχους και μερισματούχους του ότι εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση με αριθμ. Φ.951.1/61/1258767/Σ.2320/05 Μαϊ 23, η οποία καθορίζει τον νέο τρόπο υπολογισμού ΒΟΕΑ για τα τέκνα των μερισματούχων, ορίζοντας ότι για τις αιτήσεις που υποβάλλονται στο ΜΤΣ από 01 Ιαν 2023 και εντεύθεν οι μήνες που θα διανύονται εντός του χρονικού διαστήματος καταβολής του μερίσματος λογίζονται στο ήμισυ, στρογγυλοποιημένοι στην επόμενη ακέραια μονάδα, εκτός εάν με υπεύθυνη δήλωση του μερισματούχου συνεχίζεται η καταβολή των εισφορών του ως εν ενεργεία μέσω του μερίσματος ή ατομικών πληρωμών του ίδιου του μερισματούχου.

Με την υπ’ αριθμ. 14/01/07-09-2023 Απόφαση του ΔΣ/ΜΤΣ καθορίστηκε ο τρόπος εφαρμογής της υπουργικής απόφασης και η καταβολή εισφορών ως εν ενεργεία όπως παρακάτω :

  1. Για τα στελέχη τα οποία θα εξέλθουν εφεξής από την ενεργό υπηρεσία, με την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης, πλέον των δικαιολογητικών που απαιτούνται για τη χορήγηση μερίσματος από το ΜΤΣ.
  2. Για τους μερισματούχους του Ταμείου, με την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης, με μέριμνα τους, απευθείας προς το ΜΤΣ.
  3. Σε περίπτωση που οι δύο γονείς των παιδιών είναι μέτοχοι ή μερισματούχοι του Ταμείου ασφαλίζονται από τον ένα γονέα κατόπιν κοινής δήλωσής τους στο Ταμείο, η οποία δεν ανακαλείται.
  4. Σε περίπτωση που ο γονέας επιλέξει την καταβολή των εισφορών για το τέκνο του ως εν ενεργεία, ανάκληση του αιτήματός του δεν θα γίνεται αποδεκτή από το ΜΤΣ.

Για την πληρέστερη ενημέρωση των μετοχομερισματούχων επισυνάπτεται «ΠΙΝΑΚΑΣ Α» με ενδεικτικά παραδείγματα.

Αθήνα, 21 Σεπ 2023

-Ο-
Γενικός Διευθυντής του ΜΤΣ

Ταξίαρχος Μπαράκος Λ. Κωνσταντίνος