13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ''Οι ''βολεμένοι'' να χαλαρώσουν...το φοβού και δώρα φέροντες τελείωσε...''

”Οι ”βολεμένοι” να χαλαρώσουν…το φοβού και δώρα φέροντες τελείωσε…”

Του Ηλία Προύφα

Ο κάθε Αρχηγός Επιτελείου, Διοικητής Σώματος, Μεραρχίας, Ταξιαρχίας ακόμη και Μονάδος, έχει το δικαίωμα να κάνει τις όποιες αλλαγές αυτός κρίνει, προς όφελος του σχηματισμού η της μονάδας του. Οι επιλογές είναι δικές του και θα πρέπει γίνουν σεβαστές από όλους.

Μα θα μου πείτε αυτό είναι το αυτονόητο. Δυστυχώς, θα απαντήσω, όχι για όλους και σίγουρα όχι για κάποιους ”βολεμένους”, οι οποίοι με τις αλλαγές Διοικητών, θα πρέπει να αλλάξουν πόστα και από τις καλές στολές, τα σκαρπίνια, τα πολιτικά κλπ, να φορέσουν φόρμες και να πάνε σε μονάδες.

Για να έρθουμε λοιπόν στο δια ταύτα, κάποιοι ”βολεμένοι” όπως μαθαίνουμε, στο άκουσμα της τοποθέτησης νέων στρατηγών, άρχισαν να δίνουν γη και ύδωρ, πλέκοντας εγκώμια για τους νέους Διοικητές τους, πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα παραμείνουν στα πόστα τους. Βέβαια αυτό δεν κράτησε για πολύ, αφού στο άκουσμα της δικής τους αλλαγής, τα εγκώμια όπως συζητιέται σε ”χακί” κύκλους, έγιναν μύδροι εναντίων νέων Στρατηγών Διοικητών.

Οι ”βολεμένοι” λοιπόν να χαλαρώσουν, να πάνε στις μονάδες τους και να σταματήσουν λένε διάφορα διάφορα, επειδή θα ξεβολευτούν.

Κανένας Στρατηγός, δεν θα κριθεί από τους ”βολεμένους”, το ”φοβού και δώρα φέροντες” που μπορεί να ίσχυε παλαιότερα τελείωσε…

Η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών στηρίζει τους Διοικητές του!

Θα επανέλθουμε τόσο για τους ”βολεμένους”, όσο και για κάποια μικρά (σε βαθμό – παλαιοί ”βολεμένοι”)”χακί” ”Μορμολύκεια” , που στο άκουσμα σεναρίων για πιθανές εκλογές το Μάιο, άρχισαν να ”ξερογλείφονται”, παρουσιαζόμενοι ως οι…”ερχόμαστε και επιστρέφουμε”.