13.3 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΟι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ μπροστά στην Ελληνική Σημαία στο Γαλάζιο Αιγαίο

Οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ μπροστά στην Ελληνική Σημαία στο Γαλάζιο Αιγαίο

Του Ηλία Προύφα

Συνεχίζουν την περιοδεία τους στο Ανατολικό Αιγαίο οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Δημήτριος Χούπης και ΑΓΕΣ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης.

Μαζί με τον ΑΣΔΕΝάρχη Εμ. Θεοδώρου, συνόδευσαν χθες τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια, σε επιτηρητικά φυλάκια στην Καλόλιμνο, το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι, όπου ο Νίκος Δένδιας έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα της Ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο.

Σήμερα οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, οι οποίοι όπως αξίζει να αναφεθρεί έχουν μια άριστη συνεργασία, συνεχίζουν την περιοδεία τους στην Πάτμο, όπου μαζί με τον Νίκο Δένδια θα βρεθούν κοντά στα στελέχη και τους οπλίτες του νησιού.

Στρατηγός Χούπης και Αντιστράτηγος Κωστίδης, αφού ενημερώθηκαν από τους επιτελείς, έδωσαν εντολές και κατευθύνσεις στους διοικητές των μονάδων, ενώ σε μια ουσιαστική κίνηση φωτογραφήθηκαν μαζί, μπροστά στην Ελληνική Σημαία, που κυματίζει περήφανα σε ένα από τα επιτηρητικά φυλάκια του Ανατολικού Αιγαίου.

Μη ξεχνάμε ότι ο Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ως Μέραρχος Ρόδου και ΑΣΔΕΝάρχης ήταν αυτός που σήκωσε το βάρος της πρόσφατης Τουρκικής απειλής στο Αιγαίο, ενώ και ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, είχε θητεύσει επιτυχώς ως Διοικητής Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων στο Βόρειο Αιγαίο και συγκεκριμένα στη Σαμοθράκη, όπως και στη 212 ΕΜΑ στο Λαγό του Βόρειου Έβρου, σε δύσκολους καιρούς.