13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΝέες απειλές Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας: Δεν μπλοφάρουμε για τα νησιά, θα...

Νέες απειλές Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας: Δεν μπλοφάρουμε για τα νησιά, θα σας κυνηγήσουμε

Δια του υπουργού της των Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η Τουρκία επιμένει να ζητά την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών και να απειλεί την Ελλάδα. «Δεν μπλοφάρουμε» είπε ο Τούρκος υπουργός κατά την πτήση της επιστροφής του από το Ισραήλ.

«Είμαστε απόλυτα σοβαροί, δεν μπλοφάρουμε. Αν η Ελλάδα δεν συμμορφωθεί με αυτό, θα προχωρήσουμε το θέμα. Όσα κάνει η Ελλάδα έχουν στόχο να απειλήσουν την Τουρκία», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εγείροντας εκ νέου θέμα αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και όχι μόνο έθεσε ξανά θέμα κυριαρχίας ο Τούρκος ΥΠΕΞ, αλλά απείλησε την Ελλάδα πως η Τουρκία θα την… κυνηγήσει, αν συνεχίσει να εξοπλίζει τα νησιά και να παραβιάζει, όπως είπε, τις διεθνείς συνθήκες!

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο «ακυρώνοντας το καθεστώς των νησιών που είχε τεθεί βάσει των των ειρηνευτικών συμφωνιών της Λωζάννης του 1923 και του Παρισιού του 1947» και επαναλαμβάνοντας τη θέση της Τουρκίας ότι δεν ισχύει καμία νομιμοποιητική βάση της Αθήνας για να εξοπλίζει τα νησιά της! 

«Η Ελλάδα έχει εξοπλίσει τα νησιά της από το 1960 και τότε είπαμε “αν δεν τα παρατήσει, θα ξεκινήσει η συζήτηση για την κυριαρχία (των νησιών)”. Είμαστε πολύ σοβαροί, δεν μπλοφάρουμε. Επειδή τους δίνονται (τα νησιά) υπό όρους, αν η Ελλάδα δεν συμμορφωθεί με αυτό, θα προχωρήσουμε το θέμα. Το ζήτημα δεν μπορεί να απορριφθεί με τα κενά επιχειρήματα όπως ότι “η Τουρκία έχει επεκτατική πολιτική και θέλει στα εδάφη μας”. Τα βήματα που κάνει η Ελλάδα, αποτελούν απειλή για την Τουρκία. Δεν μπορούμε να πούμε “δεν έχει σημασία όσα όπλα κι αν τοποθετήσουν (στα νησιά). Όσο δεν σταματούν, θα τους κυνηγάμε», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. 

Με πληροφορίες από sabah.com.tr

ΠΗΓΗ: https://www.newsit.gr