13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΜητσοτάκης προς Άγκυρα: ''Ετοιμότητα επί του πεδίου''. Αντγος Χούπης: ''Η τρίαινα...

Μητσοτάκης προς Άγκυρα: ”Ετοιμότητα επί του πεδίου”. Αντγος Χούπης: ”Η τρίαινα του Ποσειδώνα προς Ανατολάς…”

Του Ηλία Προύφα

Δεν κάνει βήμα ο πίσω ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχοντας τη στήριξη του Ελληνικού λαού, απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, έστειλε νέο μήνυμα στην Άγκυρα και προσωπικά στον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, ότι, κάνει λάθος αν νομίζει ότι δε θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, με ότι αυτό συνεπάγεται, ακόμη, εφόσον απαιτηθεί και επί του πεδίου…

Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού, που έτυχαν της ευρείας αποδοχής από τον Ελληνικό λαό, δείχνουν ότι, η χώρα μας έχει ισχυρή φωνή και δεν υποκύπτει στις οποιεσδήποτε απειλές της Τουρκίας.

Στο κτίριο του Πενταγώνου, στη Μεσογείων, οι πάντες είναι έτοιμοι, να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε απειλή – πρόκληση που μπορεί να εκδηλωθεί ανά πάσα στιγμή στην περιοχή του Αιγαίου και του Έβρου.

Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία, έχουν στείλει ξεκάθαρα μηνύματα πως οποιαδήποτε πρόκληση δε θα μείνει αναπάντητη.

Αυτή την ώρα όλος ο Στόλος, βρίσκεται στο Αιγαίο, ενώ και σε περιοχές του Έβρου και των Νησιών, διεξάγονται εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Χαρακτηριστική είναι η προχθεσινή διακλαδική ”Ιάσων – Ποσειδών”, την οποία παρακολούθησε ο ίδιος ο Στρατηγός της ΑΣΔΕΝ, Δημήτριος Χούπης, ο οποίος ακολουθώντας το δόγμα των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και ΑΓΕΣ, Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, έδωσε εντολές και κατευθύνσεις επί του πεδίου της άσκησης, στρέφοντας την ”Τρίαινα του Ποσειδώνα”, προς Ανατολάς.

Μαζί του ο Διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, Υποστράτηγος Γεώργιος Μανουράς και ο Καταδρομέας Ταξίαρχος Διοικητής, της 80 ΑΔΤΕ, Σπύρος Κογιάννης, ο οποίος εάν δοθεί το έναυσμα, όχι μόνο θα υπερασπιστεί επιτυχώς το νησί της ΚΩ και τις βραχονησίδες της Π.Ε, αλλά θα περάσει με τις δυνάμεις του εάν χρειαστεί και απέναντι…

Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι Ένοπλες Δυνάμεις, με πρώτο τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, θα βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού ότι, κάνει λάθος ο Ερντογάν, αν νομίζει ότι, δε θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, είναι ισχυρό και ξεκάθαρο.