13.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΝέα ''χακί'' πρωτοτυπία από το ΓΕΣ: ΚΑΑΥ φιλικά για άτομα με αναπηρίες...

Νέα ”χακί” πρωτοτυπία από το ΓΕΣ: ΚΑΑΥ φιλικά για άτομα με αναπηρίες με απόφαση Χουδελούδη

Του Ηλία Προύφα

Για στελέχη, πολιτικό προσωπικό και μέλη οικογενειών που αντιμετωπίζουν οξέα κινητικά ή άλλα προβλήματα, όπως η απώλεια όρασης , οι συνθήκες διαβίωσης και η μετακίνηση μέσα στο σπίτι, στους χώρους διακοπών, διασκέδασης μεταφοράς, είναι ένας πραγματικός Γολγοθάς. Αυτό ήταν που προβλημάτισε από Μέραρχο τον Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη και ως Αρχηγός ΓΕΣ, ανέλαβε δράση…

Μετά τα επιπλέον οικήματα διακοπών για τους Επαγγελματίες Οπλίτες, στην Αλεξανδρούπολη, τον πρώτο ”χακί” στρατιωτικό οικισμό που ετοιμάζεται στο Χαϊδάρι, έρχονται και τα πρώτα ΚΑΑΥ για Άτομα με Αναπηρίες.

Έχοντας τη στήριξη και έγκριση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χουδελούδης, υλοποίησε ένα από τους στόχους του που αφορούσε τις ευπαθείς ομάδες.

Έτσι λοιπόν, είναι έτοιμα να δοθούν προς χρήση, τα δύο πρώτα υπερσύγχρονα στρατιωτικά οικήματα για Άτομα με Αναπηρίες, στο ΚΑΑΥ Αγίας Τριάδος Θεσσαλονίκης, που κατασκευάστηκαν εξ’ ολοκλήρου από το προσωπικό της Διμοιρίας Επισκευών του Γ’ΣΣ.

Τα οικήματα δε περιορίζονται μόνο σε μία ράμπα, για τη διέλευση αναπηρικού αμαξιδίου, αλλά έχουν κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο που οι διαμένοντες μπορούν να εξυπηρετηθούν σε όλους τους χώρους.

Ειδικές κατασκευές σε κουζίνα, μπάνιο, υπνοδωμάτιο και ενιαίο χώρο, δίνουν τη δυνατότητα σε δικαιούχους (μέλη οικογενειών, απόστρατα στελέχη) να διαβιούν αξιοπρεπώς.

Το μέτρο αναμένεται να επεκταθεί και στα υπόλοιπα στρατιωτικά οικήματα διαμονής (ΣΟΑ-ΣΟΜΥ-ΣΟΕΠΟΠ), διακοπών (ΚΑΑΥ) και ξενώνων του Στρατού Ξηράς.