13.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘΡΗΣΚΕΙΑΜαρτυρία! Το θαύμα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου σε νεογέννητο τέκνο Επαγγελματία Οπλίτη

Μαρτυρία! Το θαύμα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου σε νεογέννητο τέκνο Επαγγελματία Οπλίτη

Του Ηλία Προύφα

Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους ή αλλιώς Αγιορείτικο Μοναστήρι των Στρατιωτικών. 

Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα Μοναστήρια του Αγίου Όρους, δίπλα στη θάλασσα, στη δυτική πλευρά του Άθωνα, το πρώτο μοναστήρι που αντικρίζει κανείς όταν εισέρχεται με το καράβι από την Ουρανούπολη.

Η Μονή κτίστηκε αρχικά στην περιοχή της Δάφνης από τον υποτακτικό του Αγίου Αθανασίου, Ευθύμιο Δοχειάρη και αφιερώθηκε στον Άγιο Νικόλαο. Πειρατές όμως κατέστρεψαν το μοναστήρι, οπότε ξανακτίστηκε στον σημερινό χώρο όπου είναι η Ι. Μ. Δοχειαρίου.

Ύστερα από θαύμα των Αγίων Αρχαγγέλων, χάρη στο οποίο σώθηκε ένα παιδί, η Ι. Μονή Δοχειαρίου τιμάται στους Αγίους Αρχαγγέλους στις 8 Νοεμβρίου.

Στην Ι. Μ. Δοχειαρίου υπάρχει η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της »Γοργοϋπηκόου» η οποία βρίσκεται έξω από την τράπεζα σε ιδιαίτερο παρεκκλήσι. Καθημερινά ιερομόναχος ψάλλει παράκληση προς την Θεοτόκο, μνημονεύοντας ονόματα ζώντων και κεκοιμημένων, προς βοήθεια των πιστών.

Το Μοναστήρι των Στρατιωτικών

Δικαίως η Ιερά Μονή του Δοχειαρίου έχει λάβει από το ένστολο προσωπικό και των τριών κλάδων των ΕΔ το προσονοίμιο »Αγιορείτικο Μοναστήρι των Στρατιωτικών» και αυτό για δύο λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με τους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ, προστάτες της Πολεμικής Αεροπορίας οι οποίοι, όπως και πιο πάνω αναφέραμε, είναι και προστάτες της Μονής. Δεν είναι τυχαίο που κάθε χρόνο ανήμερα της εορτής του Μοναστηριού εκατοντάδες στελέχη της ΠΑ συρρέουν από διάφορα μέρη της Ελλάδος στο Μοναστήρι της Δοχειαρίου. Ο δεύτερος λόγος σχετίζεται με την εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου η οποία είναι μία από τις πιο γνωστές και θαυματουργές εικόνες Παναγίας του Αγίου Όρους και η οποία έχει θαυματουργήσει αρκετές φορές σε ένστολο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Νωπό είναι ακόμη στη μνήμη όλων των στρατιωτικών το θαύμα που συνέβη σε άρρωστο παιδί εν ενεργεία Συνταγματάρχη το οποίο σώθηκε χάρη στη θαυμαστή επέμβαση της Παναγίας Γοργοϋπηκόου και το οποίο διηγήθηκε ο ίδιος ο Συνταγματάρχης μπροστά στην εικόνα παρουσία εκατοντάδων πιστών. (Διαβάστε τη μαρτυρία ΕΔΩ)

Εκτός από τα γνωστά θαυμαστά γεγονότα υπάρχουν και άλλα τα οποία δεν έχουν γίνει ευρέως γνωστά όπως το πρόσφατο περιστατικό με άρρωστο ανώτερο εν ενεργεία αξιωματικό του στρατού ξηράς ο οποίος σε σοβαρό πρόβλημα υγείας προσκυνώντας την εικόνα της Γοργοϋπηκόου στο Γυναικείο Μετόχι της Παναγίας Θεοσκεπάστου στο Σοχό Θεσσαλονίκης και λαμβάνοντας την ευλογία του Καθηγουμένου, ιάθηκε πλήρως από την πρώτη στιγμή και η εξέταση που είχε προγραμματιστεί την επομένη σε μεγάλο νοσοκομείο βγήκε εντελώς φυσιολογική, όπως και γυναίκας στρατιωτικού η οποία χάρη στην Παναγία Γοργοϋπήκοο, βρίσκεται στη ζωή.

Το Μοναστήρι της Ι. Μ Δοχειαρίου διατηρεί και γυναικείο μετόχι, αυτό της Παναγίας Θεοσκεπάστου στο Σοχό Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Εκεί όπου υπάρχει αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας συρρέουν αρκετοί πιστοί και κυρίως γυναίκες στρατιωτικοί οι οποίες δεν μπορούν να επισκεφθούν το Άγιον Όρος. Μάλιστα κάθε χρόνο για μία εβδομάδα από τις 6-7 μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου μεταφέρεται και η εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου από το Άγιο Όρος, όπου τα τελευταία 7 χρόνια κατά την επιστροφή της στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου, την ημέρα του Σταυρού (14 Σεπτεμβρίου), μεταφέρεται για προσκύνημα στην 1η Ταξιαρχία Καταδρομέων – Αλεξιπτωτιστών στη Ρεντίνα.

Και οι δύο μονές είναι φιλόξενες και μπορεί να τις επισκεφθούν οι πιστοί κατόπιν συνεννοήσεως με την αδελφότητα.

Προχθές μία ακόμη μαρτυρία από στέλεχος, Επαγγελματία Οπλίτη του Στρατού Ξηράς, για θαύμα στο νεογέννητο παιδί του έφθασε στο kranosgr.com, και με παράκληση της οικογένειες δημοσιεύεται παρακάτω αυτούσια.

Πριν λίγες ημέρες ήρθε στη ζωή το δεύτερο παιδάκι μας!!!!από τις αρχές της κύησης μας ενημέρωσε ο γιατρός ότι πιθανή ημερομηνία τοκετού θα είναι στην 10 Οκτώβρη….Έλεγα με την γυναίκα μου μακάρι να γεννήσεις 1 Οκτωβρίου που είναι η γιορτή της Παναγίας της Γοργουπηκοου (έχω ταγμένο το πρώτο μου παιδι στην Παναγία και το βάφτισα στο Μετόχι στο Σοχο)..περνώντας οι μήνες όλα καλά και αφού πλησίαζε ο τοκετός , καισαρική προγραμματισμένη, λέμε τον γιατρό αν γίνεται να την κάνουμε στης 1 Οκτωβρίου,όχι λέει είναι αργά δεν μας παίρνει και να μην τα πολύλόγω 28 γεννιέται η κόρη μου! Ολα καλά ολα ωραια μέχρι τότε μας την βγάζουν έξω την βλέπουμε χαμόγελα αγκαλιές όλα καλά…μετα απο περίπου 1 τέταρτο με φωναζει ο γιατρός μέσα, λέω θα μου πει για τις λεπτομέρειες του τοκετού!!!

Έχουμε ένα θεματάκι μου λέει το μωρακι από την μια πλευρά το κεφαλάκι του έχει μια λακούβα δεν ξέρουμε τι είναι καλό θα ήταν να το κοιτάξουμε! Κόπηκαν τα πόδια μου έχασα την γη .. Να μην τα πολυλεω βάλαμε το παιδί στην μονάδα μέσα (νεογνόλογική)και μας είπαν ότι αυτό ήταν ένα εμπιεστικό κάταγμα κρανίου!

Κλάματα στεναχώρια και εγώ πόσο μάλλον η εγχειρισμενη γυναίκα μου που ένω κυοφορούσε 9μηνες το μωράκι της να μην μπορεί να το πάρει αγκαλιά…

Παρακαλούσα κάθε μέρα την Παναγία να κάνει καλά το μωράκι μου,είχα λάδι από το καντήλι Της απο το Άγιο Όρος και στο επισκεπτήριο στην μονάδα ενώ δεν μας άφηναν να αγγίξουμε το παιδί εγώ το έβγαλα και Σταυρωσα το κεφαλάκι του!!!

Την επόμενη μέρα με βρίσκει ένας παιδονευροχειρουργος εξαίρετος άνθρωπος μου λέει πως έχουν τα πράγματα τι επιλογές έχουμε να διαλέξουμε και το ρισκο που εμπεριέχουν!

Αποφασίσαμε από κοινού να προχωρήσουμε σε μια σχετικά ανώδυνη μέθοδος η οποία δόξα το θεό πέτυχε αλλά έπρεπε να περιμένουμε τουλάχιστον 24ωρες να κάνουμε υπέρηχο εγκεφάλου μην τυχόν δημιουργήθηκε καμιά αιμορραγία στο κεφαλάκι !!!

Άγχος και στεναχώρια δεν φαντάζεσαι…έχασα κυριολεκτικά 10 χρόνια από την ζωή μου…Αλλά είχα την πίστη μέσα μου για την Παναγία μας…Ξημέρωνε 1 του μηνός η Γιορτή της είχε πάει μεσημέρι απόγευμα τίποτα ακόμα είχα απελπιστη, μιλαω με έναν γέροντα το πρωί εκείνη της μέρα από το Δοχείαρι τον Πάτερ Θεολόγο και μου λέει έχε πίστη έχε πίστη στην Παναγία μας…8παρα το βράδυ έκανε το Θαύμα Της μας περνούν από την νεογνόλογική και μας λένε ελάτε να πάρετε το μωράκι σας είναι υγιέστατο όλα πήγαν όπως ήθελε Εκείνη ..

Μεγάλη η χάρη Της Παναγίας Της Γοργοϋπηκοου, το νιώσαμε στο Σπίτι μας!!!

Τα στοιχεία του Επαγγελματία Οπλίτη βρίσκονται στη διάθεση του kranosgr.com