13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚόκκινος συναγερμός στο 424 ΓΣΝΕ. Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου μετά τη ραγδαία...

Κόκκινος συναγερμός στο 424 ΓΣΝΕ. Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στη Β. Ελλάδα

Του Ηλία Προύφα

Κόκκινος συναγερμός στο 424 ΓΣΝΕ, από τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού, τόσο στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όσο και σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα.

Ήδη το δεύτερο μεγαλύτερο στρατιωτικό νοσοκομείο της χώρας, που πρωταγωνίστησε τα δύο τελευταία χρόνια της πανδημίας του covid-19, σηκώνοντας με επιτυχία μεγάλο υγειονομικό βάρος στη συμπρωτεύουσα, είναι καθόλα έτοιμο να αναλάβει και πάλι δράση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr, η Διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου σε συνεργασία με τη ΔΥΓ/ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ και τον Διοικητή του Γ’ΣΣ, Αντιστράτηγο Αναστάσιο Σπανό, ο οποίος ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση στη συμπρωτεύουσα καθώς και σε όλη την Περιοχή Ευθύνης του Γ’ΣΣ, ετοιμάζονται να ριχτούν στην μάχη με τον φονικό ιό, ανοίγοντας και πάλι νέες κλινικές covid-19, για στρατιωτικούς αλλά και πολίτες.

Όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις να σημειώσουμε, ότι έκτακτη σύσκεψη με τους υπουργούς Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο και Γιώργο Γεραπετρίτη, πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, με επίκεντρο τα αρνητικά για την εξέλιξη της πανδημίας επιδημιολογικά δεδομένα στη Βόρεια Ελλάδα και κυρίως την Θεσσαλονίκη.

Στη σύσκεψη η οποία γίνεται με τηλεδιάσκεψη λαμβάνουν μέρος οι περιφερειάρχες της Βόρειας Ελλάδας, καθώς και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση.

Σημειώνεται ότι η χειρότερη μέρα -από πλευράς κρουσμάτων- από την αρχή της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, καταγράφηκε το Σάββατο 30 Οκτωβρίου, καθώς τη μέρα εκείνη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 4.696 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου.