13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΥΣΕΑ: Παραμένει ο Στρατηγός Κων. Φλώρος ΑΓΕΕΘΑ για ένα ακόμα χρόνο. Αναμενόμενο...

ΚΥΣΕΑ: Παραμένει ο Στρατηγός Κων. Φλώρος ΑΓΕΕΘΑ για ένα ακόμα χρόνο. Αναμενόμενο και δίκαιο…

Του Ηλία Προύφα

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο, υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν «ζητήματα ενίσχυσης του εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο και στο Αιγαίο», σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές σε πολιτικούς συντάκτες, η θητεία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα ανανεωθεί για ένα χρόνο, κάτι που εκτός από αναμενόμενο είναι και δίκαιο λόγω της επιτυχημένης πορείας του Στρατηγού Φλώρου, την τελευταία τριετία . Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το θέμα δεν συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου η τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν ζητήματα ενίσχυσης του εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο και στο Αιγαίο».