13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΚρίσεις στις ΕΔ: Συνεδριάζει στις 10 το ΚΥΣΕΑ. Πλήρης επιβεβαίωση του kranosgr

Κρίσεις στις ΕΔ: Συνεδριάζει στις 10 το ΚΥΣΕΑ. Πλήρης επιβεβαίωση του kranosgr

Του Ηλία Προύφα

Ξεκινούν αύριο οι κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Σύμφωνα με την παρακάτω ανακοίνωση από το γραφείο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) θα προεδρεύσει σήμερα Πέμπτη, στις 10:00 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με θέμα τις τακτικές κρίσεις για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Να θυμίσουμε διαβάστε ΕΔΩ, ότι πρώτο το kranosgr, από τις 19 Ιανουαρίου, είχε αναφερθεί στην αυριανή ημερομηνία, η οποία και επιβεβαιώθηκε πλήρως.

Όσον αφορά τις κρίσεις τα πράγματα στους Αρχηγούς φαίνεται να είναι ξεκάθαρα και λογικά δεν αναμένονται αλλαγές, εξάλλου δε συντρέχει και κανένας λόγος, πλην της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου παρά την επιτυχή θητεία του ο ΑΓΕΑ, Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, θα πρέπει να παραδώσει τα ηνία του Αρχηγού, αφού συμπλήρωσε τα 2 συν 1 ένα έτη.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους τρεις Αρχηγούς, ο ΑΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, έχει άλλα δύο χρόνια μπροστά του και μετά από μια ταραχώδη από πλευράς εξωτερικών προκλήσεων για τη χώρα και τις ΕΔ, επιτυχημένη θητεία, δικαιούται να παραδώσει τη σκυτάλη το 2024. Εξάλλου στα θετικά του ΑΓΕΕΘΑ, καταγράφεται και η σχεδίαση του εξοπλιστικού προγράμματος της χώρας, που υλοποιεί η κυβέρνηση.

Το ίδιο ισχύει και για τους ΑΓΕΣ, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και ΑΓΕΝ, Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη, στους οποίους δεν μπορεί να προσάψει κανείς κάτι αρνητικό και λογικά μετά από μια επιτυχημένη θητεία, θα πάρουν τον επιπλέον χρόνο στην αρχηγία.

Εις αύριον τα σπουδαία!