13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΚρίσεις Αρχηγών: Η επίσκεψη Παναγιωτόπουλου στο Ισραήλ μεταθέτει το ΚΥΣΕΑ

Κρίσεις Αρχηγών: Η επίσκεψη Παναγιωτόπουλου στο Ισραήλ μεταθέτει το ΚΥΣΕΑ

Του Ηλία Προύφα

Οι πρώτες πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει από καιρό σε διαπιστευμένους στρατιωτικούς συντάκτες, έκαναν λόγο για συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, μετά την παραλαβή των νέων πολεμικών αεροσκαφών Rafale.

Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες υπήρχε η φημολογία, ότι αύριο Πέμπτη ή την ερχόμενη Παρασκευή, θα συνεδρίαζε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), όπου υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα έκρινε την παραμονή ή την αποστρατεία των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων.

Το σενάριο αυτό για αύριο ή μεθαύριο απομακρύνεται αφού πριν λίγο ανακοινώθηκε στους στρατιωτικούς συντάκτες, επίσημη επίσκεψη του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, κατόπιν προσκλήσεως του Ισραηλινού ομολόγου του και αναπληρωτού Πρωθυπουργού κ. Μπέννυ Γκαντζ (Benny Gantz).

Αύριο Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022, ο κ. Παναγιωτόπουλος θα συναντηθεί με την Αυτού Θεία Μακαριότητα, τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης Θεόφιλο Γ’ και θα επισκεφθεί τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, όπου βρίσκεται ο Πανάγιος Τάφος.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης θα έχει συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του. 

Όσον αφορά τις κρίσεις τα πράγματα στους Αρχηγούς είναι ξεκάθαρα και λογικά δεν αναμένονται αλλαγές, εξάλλου δε συντρέχει και κανένας λόγος, πλην της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου παρά την επιτυχή θητεία του ο ΑΓΕΑ, Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, θα πρέπει να παραδώσει τα ηνία του Αρχηγού, αφού συμπλήρωσε τα 2 συν 1 ένα έτη.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους τρεις Αρχηγούς, ο ΑΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, έχει άλλα δύο χρόνια μπροστά του και μετά από μια ταραχώδη από πλευράς εξωτερικών προκλήσεων για τη χώρα και τις ΕΔ, επιτυχημένη θητεία, δικαιούται να παραδώσει τη σκυτάλη το 2024. Εξάλλου στα θετικά του ΑΓΕΕΘΑ, καταγράφεται και η σχεδίαση του εξοπλιστικού προγράμματος της χώρας, που υλοποιεί η κυβέρνηση.

Το ίδιο ισχύει και για τους ΑΓΕΣ, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και ΑΓΕΝ, Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη, στους οποίους δεν μπορεί να προσάψει κανείς κάτι αρνητικό και λογικά μετά από μια επιτυχημένη θητεία, θα πάρουν τον επιπλέον χρόνο στην αρχηγία.

Κυριακή κοντή γιορτή όπως λέει ο λαός μας ή όπως λέμε εμείς Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, η πιθανότερη ημερομηνία για το ΚΥΣΕΑ.