13.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΚρίσεις στις ΕΔ και σενάρια για τον ΥΦΕΘΑ Ν. Χαρδαλιά που έχει...

Κρίσεις στις ΕΔ και σενάρια για τον ΥΦΕΘΑ Ν. Χαρδαλιά που έχει ακόμη πολύ ”χακί” δουλειά – Νεότερες πληροφορίες

Του Ηλία Προύφα

Το δεύτερο σενάριο αυτό των αλλαγών στην Πολεμική Αεροπορία, αναμένεται να επικρατήσει σε περίπτωση αποφασιστεί να γίνουν κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις μαζί με τις επικείμενες αλλαγές στην Ελληνική Αστυνομία.

Μάλιστα υπάρχουν σκέψεις για κρίσεις μόνο στης ΕΛΑΣ, με παραμονή των Αντιπτεράρχων Μπουρολιά (ΑΓΕΑ) και Φασούλα (Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας) στις θέσεις τους, τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο.

Το σίγουρο είναι ότι στο πεντάγωνο δίδεται μια σκληρή μάχη ”εξουσίας” ανάμεσα στα Γενικά Επιτελεία, για το ποιος θα επιβιώσει την επόμενη ημέρα της αποστρατείας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος συμπληρώνει το ανώτατο όριο παραμονής στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων τον Ιανουάριο του 2024 και εάν αυτό δεν αλλάξει με νομοθετική ρύθμιση θα αποστρατευτεί ολοκληρώνοντας μία πλήρη, επιτυχημένη σε όλους τους τομείς θητεία.

Όσον αφορά τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά, που τα σενάρια ένστολων κύκλων τον ”εμπλέκουν”, φερόμενο ως υπό παραίτηση και μάλιστα μέχρι στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας κάτι τέτοιο δεν ισχύει και μάλιστα διαψεύδεται από κύκλους του Υπουργείου Άμυνας, ως μικροπολιτικοστρατιωτική αθλιότητα που διακινείται από κάποιους προς τα Μέσα Μαζική Ενημέρωσης…

Να σημειώσουμε ότι από τις αρχές Αυγούστου, έχουν ξεκινήσει οι πρώτες αναφορές και μάλιστα από Αθηναϊκά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπως στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, με ντόμινο εξελίξεων στο ΥΠΕΘΑ…

Η αλήθεια είναι ότι ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Χαρδαλιάς, δε δεσμεύεται από κάποιο ασυμβίβαστο, έτσι ώστε να πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του, την οποία νόμιμα μπορεί να διατηρήσει ακόμη και εφόσον εκλεγεί, στις 8 Οκτωβρίου, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023, δηλαδή μία ημέρα πριν την ορκωμοσία του εφόσον εκλεγεί ως Περιφερειάρχης Αττικής και μάλλον αυτό θα πρέπει φυσιολογικά να γίνει.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, έχει οριστεί από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ως ο αρμόδιος υφυπουργός για την Αμυντική Βιομηχανία, το έργο της οποίας θα ολοκληρώσει πριν την παραίτησή του μέχρι το τέλος.

Επίσης η μεγάλη αποδοχή των στρατιωτικών στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη, στις περασμένες εκλογές ωφελείται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο status του Νίκου Χαρδαλιά, που έχει φτιάξει και διατηρεί ένα καλό όνομα ανάμεσα στα στελέχη, κυρίως τα χαμηλόβαθμα.

Το σίγουρο είναι ότι η ένστολη μάχη στο Πεντάγωνο από την οποία διαφαίνεται να μένει προς το παρόν αμέτοχη η Πολιτική ηγεσία και ο ΑΓΕΕΘΑ, αναμένεται να είναι αδυσώπητη…