13.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΕΚΤΑΚΤΟ: Πληροφορίες για κρίσεις σε ΕΔ - Αστυνομία

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πληροφορίες για κρίσεις σε ΕΔ – Αστυνομία

Του Ηλία Προύφα

Την ερχόμενη εβδομάδα ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης, έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, για κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία και…δευτερευόντως στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Πληροφορίες που φθάνουν στο kranosgr.com, κάνουν λόγο για δύο σενάρια σχετικά με το στράτευμα.

Το πρώτο σενάριο κάνει λόγο για αλλαγή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και μετακίνηση του στη θέση του ΥΦΕΘΑ Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος μέχρι το τέλος του μήνα θα υποβάλλει την παραίτησή του και το δεύτερο για κρίσεις μόνο στην Πολεμική Αεροπορία.

Στην πρώτη περίπτωση και εφόσον ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, αποστρατευτεί πιθανός διάδοχός του προκρίνεται ένας από τους Αρχηγούς ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη και Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο, Ιωάννη Δρυμούση, με αντικαταστάστατες στην περίπτωση αυτή τους Αντιστράτηγο Αναστάσιο Σπανό ως ΑΓΕΣ (ακούγεται και για ΑΓΕΕΦ) και τον Αντιναύαρχο Φραγκίσκο Λελούδα ως ΑΓΕΝ.

Στη δεύτερη περίπτωση και εφόσον δεν αποστρατευτεί ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, κάτι το οποίο εάν γίνει θα είναι μόνο για περαιτέρω αναβάθμιση, οι κρίσεις θα περιοριστούν μόνο στην Πολεμική Αεροπορία, όπου μαζί με την Ελληνική Αστυνομία, θα γίνουν βαθιές αλλαγές.

Στο Στρατό Ξηράς πάντως, ενδιαφέρον έχουν τα σενάρια για ”δελφίνους” Αντιστράτηγους και συνεργάτες τους, που ετοιμάζονται να ….καταλάβουν τη Βαστίλη!