13.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΚρίσεις ΕΔ: Την Τρίτη το Υπουργικό Συμβουλίο - Πριν τη σύνοδο του...

Κρίσεις ΕΔ: Την Τρίτη το Υπουργικό Συμβουλίο – Πριν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ το ΚΥΣΕΑ

Του Ηλία Προύφα

Το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της χρονιάς πραγματοποιείται αύριο Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024 κάτι που σηματοδοτεί και την έναρξη των κρίσεων σε Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφάλειας.

Νωρίτερα ή μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αναμένεται, εκτός απροόπτου και η σύγκληση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), όπως είναι η νέα ονομασία για τις κρίσεις των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων.

Το εάν συνεδριάσει σήμερα, αύριο ή μέχρι την Παρασκευή το ΚΥΣΕΑ, δεν έχει ακόμη κλειδώσει και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει ακόμη ενημερωθεί πλήρως ο νέος υπουργός προστασίας του πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, για τα της Αστυνομίας, έτσι ώστε να εισηγηθεί τις όποιες αλλαγές, οι οποίες θα είναι πολλές…

Το ΚΥΣΕΑ, θα είναι μάλλον ένα για Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας και αυτό που φαίνεται να έχει κλειδώσει είναι η συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί πριν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, με τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, η οποία προγραμματίζεται για τις 17-18 Ιανουαρίου, οπότε θα μεβαβεί ο νέος Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αρχικά υπήρχε η σκέψη να συμμετάσχει ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και το ΚΥΣΕΑ, να γίνει στις 22 Ιανουαρίου, όπως όμως σχολιάζαν πηγές στο kranosgr.com, αυτό δε θα εξυπηρετούσε σε κάτι, δηλαδή να συμμετάσχει ο Στρατηγό Φλώρος και σε δύο ημέρες να αποστρατευτεί. Αντίθετα θα πρέπει να μεταβεί ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, για να έχει και την πρώτη γνωριμία με τους ομολόγους του.

Τα πάντα είναι ανοιχτά και μέσα στις επόμενες ώρες θα αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο για το πότε θα γίνει η συνεδρίαση…