13.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΙΝΑΛ: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΜΨΥΧΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΩΝ...

ΚΙΝΑΛ: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΜΨΥΧΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΩΝ ΕΔ

Στην πρόσφατη συνάντηση, στις 15 Ιουνίου, με εκπροσώπους της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), ο Γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου και ο Γραμματέας του Τομέα Άμυνας του Κινήματος, Θωμάς Χατζηαθανασίου, τόνισαν ότι κύριο μέλημα του Κινήματος Αλλαγής αποτελεί η στήριξη και ενίσχυση της εθνικής ισχύος της Χώρας, η περαιτέρω βελτίωση της αποτρεπτικής ικανότητας των ΕΔ και κυρίως η συνδρομή του Κινήματος στον κρισιμότερο πολλαπλασιαστή της μαχητικής ικανότητάς τους, το έμψυχο δυναμικό τους, που μαζί με τον σύγχρονης τεχνολογίας εξοπλισμό και τα σύγχρονα οπλικά συστήματα αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της αμυντικής ικανότητας της χώρας.

Υπό το πλαίσιο αυτό, πρωταρχικός σκοπός μας είναι η ενασχόλησή μας με τα προβλήματα που απασχολούν τα στελέχη των ΕΔ και η εξεύρεση της κατάλληλης λύσης, προκειμένου να επιτυγχάνεται η εργασιακή ειρήνη, η ασφάλεια και η ικανοποίηση των στελεχών των ΕΔ ότι η πολιτεία είναι δίπλα τους και τους στηρίζει πάντα στα δίκαια αιτήματά τους.

Η συνεργασία του Κινήματος Αλλαγής με τις Ομοσπονδίες είναι δεδομένη, υπό το πρίσμα των προαναφερθέντων, στην πολιτική βάση του Κινήματος, συνεργαζόμενοι ανιδιοτελώς, εστιάζοντας στα προβλήματα των στελεχών των ΕΔ και μόνο.

Όσον αφορά στον Στρατιωτικό Συνδικαλισμό, τονίσαμε κατά τη διάρκεια της συνάντησης και ξανά τονίζουμε ότι αποτελεί μια κατάκτηση για τα στελέχη των ΕΔ και πρέπει να διαφυλαχθεί μακριά από κομματισμό και παλαιοκομματικές νοοτροπίες.

Για τον λόγο αυτό, το Κίνημα Αλλαγής είναι πρόθυμο να συνεργαστεί, χωρίς να τοποθετεί ταμπέλες, με όλους τους νόμιμα εκλεγμένους εκπροσώπους των στρατιωτικών, χωρίς αποκλεισμούς. Δεν μπαίνει στη διαδικασία να κρίνει ή να στηρίξει με τακτικισμό αντιπαραθέσεις μεταξύ συνδικαλιστών που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν σε ακραίες καταστάσεις, δημιουργώντας προσχώματα στην υγιή και δημοκρατική διαχείριση των ζητημάτων των στελεχών των ΕΔ, που αποτελεί και το κύριο ζήτημα όλων μας.Η ευχή για συνεννόηση των συνδικαλιστικών ομοσπονδιών είναι κυρίως μέριμνα των ιδίων και όχι των πολιτικών κομμάτων. Δεν υπάρχει χρόνος για παλαιοκομματικές νοοτροπίες και αντιπαραθέσεις. Τα προβλήματα των στελεχών είναι πολλά και επιζητούν λύση. Ας ενσκήψουμε με καλή διάθεση και περίσσεια ζέση στην επίλυσή τους … όλοι μαζί!!!

Για τον Τομέα Άμυνας

Αντιπτέραρχος (Ι) εα Θωμάς Χατζηαθανασίου

Γραμματέας Τομέα Άμυνας Κινήματος Αλλαγής