13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΚαταγγελίες για περιστατικό που αφορά και οικογένειες στελεχών στον Έβρο. Έχουν ενημερωθεί...

Καταγγελίες για περιστατικό που αφορά και οικογένειες στελεχών στον Έβρο. Έχουν ενημερωθεί οι κ.κ. Χαρδαλιάς, Φλώρος και Χουδελούδης;

(Φωτό αρχείου)

Του Ηλία Προύφα

Το παρακάτω περιστατικό φέρεται πως συνέβη σε μονάδα του Έβρου, προχθές Τετάρτη 19 Απριλίου 2023.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ως είθισται την κοινή ημέρα ανάμεσα στα δύο γκρουπ των Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς και του Πάσχα, λόγω του εορταστικού κλίματος, αρκετοί διοικητές μονάδων πραγματοποιούν προς το τέλος του ωραρίου μια μικρή γιορτή, όπου όλα τα στελέχη, μαζί και με τις οικογένειές τους, συγκεντρώνονται στο στρατόπεδο και ανταλλάσσουν ευχές με τη Διοίκηση της μονάδος και του σχηματισμού.

Τι πιο ωραίο να γιορτάζουν τα στελέχη με τους Διοικητές τους. Κάτι τέτοιο λοιπόν θέλησε να κάνει Διοικητής μονάδας στον Έβρο, όπως είχε γίνει και τα Χριστούγεννα.

Μάλιστα τα στελέχη πλήρωσαν και από ένα μικρό τίμημα ο καθένας (ρεφενέ) για να αγοράσουν τα αναψυκτικά, γλυκά, τρόφιμα κλπ. και όρισαν ως ώρα προσέλευσης στο στρατόπεδο με τις οικογένειες για μετά τις 11 το πρωί.

Δυστυχώς όμως φαίνεται πως λογάριασαν χωρίς τον Ταξίαρχο, ο οποίος προσήλθε στο Διοικητήριο της μονάδας και έδωσε εντολή να μην προσέλθουν οι οικογένειες και να ακυρωθεί η γιορτή.

Δε θα μεταφέρουμε το τι ειπώθηκε, όπως μας το καταγγέλλουν και σε τι κλίμα, θα το αφήσουμε να το ψάξει ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης και ο Διοικητής του Δ΄ΣΣ, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος.

Η μονάδα απ’ ότι μαθαίνουμε είναι και άριστη επιχειρησιακά και ακολουθεί το δόγμα των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, για εξωστρέφεια και σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των οικογενειών. Με απλά λόγια ξέρουν να πολεμούν εάν χρειαστεί, όπως και να γιορτάζουν εάν χρειαστεί και η ημέρα εκείνη δεν απαιτούσε…πολεμικές προετοιμασίες.

Θα έχει ενδιαφέρον να ερωτηθούν τα στελέχη για το τι ακριβώς συνέβη. Να ερωτηθούν και αυτοί που δεν πρόλαβαν να πάνε στο παρά πέντε, ντύνοντας τα παιδιά τους, αν τους ήρθε μήνυμα στο κινητό για την ακύρωση και τι ώρα.

Προς το παρόν και επειδή θα περιμένουμε την έρευνα του ΓΕΣ και τις απαντήσεις που θα μας δώσει το γραφείο τύπου (ίσως είναι μια καλή ευκαιρία ο νέος εκπρόσωπος τύπου του ΓΕΣ, Συνταγματάρχης Κολώνιας, ο οποίος δεν κατέβηκε ακόμη στην Αθήνα να το ψάξει…), δε θα αναφέρουμε τη μονάδα και το σχηματισμό.

Θα επανέλθουμε όμως με τις όποιες απαντήσεις μας δοθούν μετά την έρευνα.

Αυτό που έχουμε να πούμε είναι πως ευχόμαστε να μην έχει γίνει τέτοιο περιστατικό, διαφορετικά όση εξωστρέφεια και να έχει ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Χαρδαλιάς και να γυρνάει στις μονάδες, φτιάχνοντας ένα καλό κλίμα, όσο αγαπητοί και να είναι στα στελέχη οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, ο κόπος τους στον τομέα της εξωστρέφειας πάει χαμένος. Δυστυχώς, όπως έγραψε στο στίχο του ο αείμνηστος Ο. Ελύτης, ”Για να γυρίσει ο Ήλιος, θέλει δουλειά πολύ…”