13.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΚαι Ανώτερος να είσαι στα σύνορα θα πας... Η πρώτη γραμμή δεν...

Και Ανώτερος να είσαι στα σύνορα θα πας… Η πρώτη γραμμή δεν είναι μόνο για τους κατώτερους Αξιωματικούς και τους ΕΠΟΠ

Του Ηλία Προύφα

Η καλή ημέρα των μεταθέσεων, από το πρωί φάνηκε στο ΓΕΣ, όπως και οι πρώτες αντιδράσεις;

Την Τετάρτη 19 Απριλίου 2923, κοινοποιήθηκε ένας μεγάλος αριθμός μεταθέσεων στο Στρατό Ξηράς. Η διαδικασία όπως δημοσιεύσαμε και χθες (Διαβάστε ΕΔΩ) ξεκίνησε 17 ημέρες νωρίτερα από πέρυσι, που είχε χαρακτηριστεί ως χρονιά του ”πιο νωρίς από ποτέ”. Άρα όπως πολύ σωστά χαρακτηρίστηκε από τα ίδια τα στελέχη και το τονίσαμε ως πρώτο θετικό…

Δεύτερο θετικό που καταγράφηκε είναι η ενίσχυση των Μεραρχιών και Ταξιαρχιών του Έβρου με 3 έως 4 περισσότερους Ανώτερους Αξιωματικούς, από το μέσο όρο.

Ωστόσο όπως ακούγεται, κάποιοι (”έξω απ’ το χορό), δε συμφωνούν με την απόφαση του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, για την αύξηση των θέσεων Ανώτερων Αξιωματικών στα σύνορα, αλλά λίγη σημασία έχει.

Όσον αφορά δε τους Ανώτερους Αξιωματικούς, δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως θα υπάρξουν Συνταγματάρχες και Αντισυνταγματάρχες, που χωρίς κάποιο σοβαρό λόγο, να μη θέλουν να μετακινηθούν για υπηρεσιακούς – επιχειρησιακούς λόγους στα σύνορα.

Πλέον όπως επιχειρησιακά είναι η πρόθεση του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, ο οποίος γνώρισε τα σύνορα ως Διοικητής, Μέραρχος, Σωματάρχης και Στρατάρχης, στα σύνορα δε θα μετακινούνται μόνο οι χαμηλόβαθμοι, αλλά και περισσότεροι υψηλόβαθμοι, οι οποίοι εάν θέλουν να συνεχίσουν να κάνουν καριέρα στο στράτευμα, θα αξιολογηθούν δίπλα στους στρατιώτες, τους ΕΠΟΠ και τους ΕΜΘ, με το άρβυλο και όχι με το σκαρπίνι…

Ο Έβρος και τα νησιά δεν είναι μόνο για τους Κατώτερους Αξιωματικούς και τους ΕΠΟΠ.