13.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚαβάλα: Βούλγαρος κατέβασε την ελληνική σημαία και ανέβασε τη βουλγαρική

Καβάλα: Βούλγαρος κατέβασε την ελληνική σημαία και ανέβασε τη βουλγαρική

Στη σύλληψη ενός 35χρονου Βούλγαρου προχώρησαν στελέχη του  Λιμεναρχείου Καβάλας, όταν προέβη στην υποστολή της ελληνικής σημαίας από τον ιστό που βρίσκεται στο λιμάνι πετώντας την κάτω, ενώ ύψωσε σημαία της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, ο δράστης το βράδυ της Παρασκευής κατευθύνθηκε προς τον λιμενοβραχίονα του επιβατικού λιμένα «Απόστολος Παύλος» και αφού υπέστειλε την ελληνική σημαία που κυμάτιζε, ανέβασε τη σημασία της Βουλγαρίας.

Αυτόπτες μάρτυρες ενημέρωσαν τις λιμενικές αρχές που έσπευσαν στο σημείο και προσπάθησαν να συλλάβουν τον 35χρονο, ο οποίος πρόβαλε αντίσταση, εξύβριζε τους λιμενικούς και φώναζε ότι οι περιοχές αυτές ανήκουν στη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω συλληφθείς είχε απασχολήσει και άλλη μια φορά τις αρχές με ανάλογο περιστατικό. Ο 35χρονος δήλωσε πως είναι μέλος μιας εξτρεμιστικής βουλγαρικής οργάνωσης, η οποία θεωρεί ότι η Καβάλα και οι γύρω περιοχές δεν ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά στη Βουλγαρία

Οι λιμενικοί τον οδήγησαν στον Εισαγγελέα, όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη για προσβολή εθνικών συμβόλων, ωστόσο λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα.