13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΘέτει ζήτημα αποστρατικοποίησης ο εκπρόσωπος των «μουσουλμάνων» στα Δωδεκάνησα

Θέτει ζήτημα αποστρατικοποίησης ο εκπρόσωπος των «μουσουλμάνων» στα Δωδεκάνησα

Μετά τη Θράκη εντολοδόχοι του Ερντογάν και στα Δωδεκάνησα

Μετά την «βαρυστομαχιά» κάποιων εθνικιστικών κύκλων στην Θράκη απο την παρουσία Ελλήνων στρατιωτών, τώρα έχουμε μια ταυτόχρονη αντίδραση για το ίδιο θέμα από εκπρόσωπο των «μουσουλμάνων» των Δωδεκανήσων, όπως αυτοαποκαλείται ο ίδιος.

Παίρνοντας προφανώς εντολές από την Άγκυρα, ο «εκπρόσωπος» των Μουσουλμάνων έκανε λόγο περί παράνομης ερμηνείας του διεθνούς δικαίου από την Ελλάδα, με την  στρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου Πελάγους, ισχυριζόμενος ότι τα νησιά αυτά έχουν γίνει δήθεν οπλοστάσιο (κατά της Τουρκίας).

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτισμού και Αλληλεγγύης “Τούρκων” της Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσων (ROİSDER) Καθ. Δρ. Ο Μουσταφά Καγιάκσι είπε: «Τα νησιά Λήμνος, Χίος, Σάμος και Κως, τα οποία είχαν απαλλαγεί από την παρουσία στρατιωτών και όπλων με τις συνθήκες της Λωζάννης και του Παρισιού, άρχισαν να εξοπλίζονται από την Ελλάδα από την δεκαετία του 1960. Τα τελευταία χρόνια, αυτά τα νησιά έχουν μετατραπεί σε μεγάλες βάσεις για τα  ελληνικά στρατεύματα. Η Ελλάδα εξοπλίζει αυτά τα νησιά εναντίον της Τουρκίας», είπε.

Ο Καγιάκσι συνέχισε δηλώνοντας ότι, ενεργώντας κατά των συμφωνιών της Λωζάνης και του Παρισιού, η Ελλάδα παραβίασε όλες τις διεθνείς συμφωνίες μετατρέποντας τα περισσότερα από τα 23 νησιά του Αιγαίου σε οπλοστάσια.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι η Ρόδος και τα Δωδεκάνησα παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με τη Συνθήκη των Παρισίων το 1947, με αυστηρό όρο το μη εξοπλισμό τους .

Ο εκπρόσωπος των “μουσουλμάνων Δωδεκανήσου” δήλωσε επίσης ότι σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης, η Αθήνα έχει το δικαίωμα να διαθέτει αστυνομία και χωροφύλακες στα νησιά Χίος, Σάμος, Κως και Ρόδος μόνο για λόγους ασφαλείας, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο «η Ελλάδα αγνόησε αυτές τις συμφωνίες και τοποθέτησε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες ειδικά σε Ρόδο και Λέσβο».

Ο Καγιάκσι κατηγόρησε επίσης την Αθήνα ότι δεν συγκέντρωσε μόνο στρατεύματα στα νησιά, αλλά κατασκεύασε  αεροδρόμια για πολεμικά αεροσκάφη σε Λήμνο, Ρόδο, Λέσβο και  Κω, ενώ συνέχισε ως εξής:

“Τα νησιά Λήμνος, Λέσβος, Κως και Ρόδος διαθέτουν πολεμικά αεροδρόμια για επιχειρήσεις μαχητικών αεροσκαφών εναντίον της Τουρκίας. Επομένως, υπάρχει πιθανή απειλή για την Τουρκία. Η Τουρκία έδωσε διπλωματική νότα στην Αθήνα σχετικά με αυτό το ζήτημα. Η Άγκυρα πρέπει να χρησιμοποιήσει το διεθνές δίκαιο για την επίλυση των προβλημάτων που απειλούν την κυριαρχία της».

Ο τουρκικός τύπος παίρνοντας την σκυτάλη ανέφερε ότι η υφαλοκρηπίδα, τα χωρικά ύδατα, το FIR, οι αμφισβητούμενες περιοχές, ο εξοπλισμός των νησιών και οι παραβιάσεις των δικαιωμάτων της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη αυξάνουν συχνά την ένταση μεταξύ της Άγκυρας και της Αθήνας.

Οι Τούρκοι μας κατηγορούν ότι εξοπλίζουμε πολλά νησιά στο Αιγαίο, όπως τα δύο νησιά Λήμνο-Σαμοθράκη, από το 1960, ενώ επικαλείται και την συνθήκη του Μοντρέ του 1936.

Οι Τούρκοι που μετέφεραν χιλιάδες στρατό με την εισβολή τους στην Συρία με δεκάδες στρατιωτικές βάσεις και στο Ιράκ και πρόσφατα στην Λιβύη, απειλώντας την ΕΕ από νότο, κουνάνε το δάκτυλο στην Ελλάδα.

Πρόκειται προφανώς για προφάσεις πριν από μία πιθανή δράση κατά της χώρας μας, την οποία αναζητούν οι νεο-Οθωμανοί εναγωνίως εδώ και μεγάλο διάστημα. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά για εσωτερική κατανάλωση από τον τουρκικό λαό που είναι  έτοιμος για εξέγερση, σύμφωνα με τον στρατιωτική διοικητή των Κούρδων στην Τουρκία.

ΠΗΓΗ: https://www.pentapostagma.gr